FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A nyár elején vezető kormánypárti politikusok a magyarországi menekülttáborok rövid időn belüli bezárásáról beszéltek. Ennek ellenére Kiskunhalason nemhogy bezárták volna a meglévő zárt tábort, hanem júliusban egy nyílt menekülttábort is létrehoztak. Természetesen a halasi lakosságot felháborította a megkérdezésük nélküli intézkedés, és nemcsak a Jobbik, hanem a település kormánypárti polgármestere, kormánypárti képviselőtestülete és kormánypárti országgyűlési képviselője is a tábor ellenében foglalt állást.
A tábor megnyitása után egy helyi civil egyesület aláírásgyűjtésbe kezdett az intézmény bezárása érdekében. A korlátozott gyűjtési lehetőségek ellenére több ezer aláírást sikerült összegyűjteni, ezeket szeptemberben átadták Bányai Gábornak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, aki a változatosság kedvéért megint nincs itt. (Dr. Rétvári Bence: Vona Gábor sincs itt. Hol van Vona Gábor?) Tették ezt abban a hitben, hogy egy kormánypárti képviselő hatékonyabban tud lobbizni a saját kormányánál a cél érdekében.
Egy korábbi lakossági fórumon a képviselő úr ígéretet tett, hogy az aláírásokat átadja a kormánynak, azonban erről, illetve ennek fogadtatásáról azóta sem hallottunk semmit. Sajnos, azt már megszokhattuk, hogy az ellenzéki képviselők javaslatait semmibe veszik, azonban itt most egy olyan kérésről van szó, amit nemcsak a jobbikosok követelnek, hanem a város lakossága, a város kormánypárti vezetése és országgyűlési képviselője is. Támogatják, mert ők is belátják, hogy igaz ugyan, hogy a tábor munkahelyeket hozott létre, de ezek a munkahelyek más módon is létrehozhatóak lennének, például a Kiskunhalason már sokat emlegetett börtön létrehozásával vagy turisztikai fejlesztésekkel.
Ennek tükrében kérdezem tehát tisztelt államtitkár urat, hogy eljutott-e önökhöz Bányai Gábortól a kiskunhalasi nyitott tábor bezárását követelő több ezer aláírás. Ha igen, akkor miért titkolták ennek átadását? Hiszen a kiskunhalasi emberek kíváncsiak, hogy mi lett az aláírásaikkal. Látva a kiskunhalasiak akaratát, mikor tervezik, hogy a komoly helyi összefogást tapasztalva eleget tesznek a lakosság kérésének, és felszámolják az intézményt? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me