KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országgyűlés nyilvánossága előtt is szeretném megköszönni a halasiaknak, a halasi önkormányzatnak, Halas polgármesterének, egyéni országgyűlési képviselőjének azt az együttműködést, megértést és segítséget, amit a migrációs válság kezelése kapcsán az elmúlt időszakban tanúsítottak. A halasiakkal állandó kapcsolatban vagyunk, országgyűlési képviselő úrral, polgármester úrral. Magam is jártam ez év szeptember 21-én Halason, a népszavazási kampány során, és ott érdemi párbeszédet folytattunk a halasiakkal.
Ma is fölhívtam délelőtt polgármester urat, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet Halason, mi a helyzet a biztonság területén, mi a helyzet a nyílt táborral. Ő azt mondta, idézem: „az első ijedségen túl érdemi problémát nem okoz a nyílt tábor Halason”, amelyben egyébként jelenleg 80 fő tartózkodik. Megerősített rendőri jelenlét van Kiskunhalason, a rendőrség, a Bevándorlási Hivatal együttműködik az önkormányzattal, rendszeresen értékelik a biztonsági helyzetet. Azt mondhatjuk, hogy Kiskunhalason is, mint ahogy Magyarország valamennyi településén, rend és biztonság van.
Szeretném azt is elmondani, hogy Kiskunhalas az elmúlt évben a közbiztonság javítása érdekében 43,9 millió forintot nyert a Belügyminisztériumtól, ezt jórészt közterületi kamerák kiépítésére fordítottuk. Ebben az évben 66 millió forintos pályázatuk van, amelynek elbírálása meg fog történni még ebben az évben, szintén a kamerarendszert szeretnék bővíteni. (Farkas Gergely: Mi lesz az aláírásokkal?) Ha megengedi, képviselő úr, folytatom. Az aláírásokat a Belügyminisztérium képviselője átvette.
Magyarország Kormánya mindent megtesz a halasiak és Magyarország valamennyi településén élők biztonsága érdekében. Mi ezért szorgalmaztuk és támogattuk a népszavazást. Önök nem támogatták. A hírek szerint Halason sem támogatták, sumákoltak. És önök nem szavazták meg az Alaptörvény módosítását sem (Farkas Gergely: Mikor zárjátok be a tábort?), úgyhogy, képviselő úr, önök a migránsok oldalán állnak, önök a magyar emberek ellen foglaltak állást. Úgyhogy önnek nincs erkölcsi alapja ilyen kérdést föltenni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me