SOLTÉSZ MIKLÓS,

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS,
SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Még hozzátenném azért a Jobbiknak a szerepét is, mert nem elég magyarkodni, kimenni Kárpátaljára, Erdélybe vagy bárhova, ott különböző zászlókat lobogtatni és szítani az ellentétet egyébként a többségi társadalommal (Sneider Tamás: És mennyi segélyt vittünk!? Minden hónapban megyünk!), hanem amikor a nemzetet meg kell menteni, akkor ki kell állni a nemzet mellett, legyen az határon belül vagy határon túl. (Sneider Tamás: Ez nem volt szép!)
(14.10)
Sajnos, ezt a Jobbik sem teszi meg. (Sneider Tamás: Minden hónapban viszünk segélyt! Hazudsz!) Miközben azokkal a segítségnyújtásokkal, amelyeket (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Kárpátaljának tettünk az elmúlt hónapokban, két dolgot is el tudtunk érni. Az egyik dolog az, hogy a helyben maradást segítjük, hiszen érzik az ott élő magyarok, hogy a magyar kormány, a magyar karitatív szervezetek, a magyar nemzet kiáll mellettük, és ami legalább ilyen fontos, hogy a többségi társadalom is kiáll a magyar támogatás mellett, a magyarokért.
Ilyen eredmény például, hogy Beregszászon, hiába kevesebb már a magyar, magyar polgármestert választottak az ott élő ukránok, ruszinok, mert érzik a magyar segítséget. És nem óbégatni kell egyébként, mint ahogy most is a jobbikos képviselők teszik (Sneider Tamás: Az igazat mondjad! Nem kell hazudni, és akkor nem óbégat senki! - Az elnök csenget.), hanem tenni kell a dolgunkat, és nem fölhergelni az ott élőket, hanem segíteni rajtuk. Köszönöm szépen a kérdést. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me