DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Amikor a parlamenti képviselők a Nők 40-ről beszélnek, akkor mindig megnézem a szavazási jegyzékben, hogy amikor nem beszélni, hanem dönteni kellett, akkor kiki hogyan is döntött, amikor konkrét szavazatban megnyilvánult az elkötelezettség azok iránt a hölgyek, asszonyok iránt, akik 40 évig dolgoztak, vagy 40 évig dolgoztak és gyermeket neveltek. Megnéztem ezt a szavazási listát, hátha Gúr képviselő úr esetleg akkor éppen náthás volt - decemberi nap volt, tehát ez könnyen előfordulhatott volna -, és ezért nem jött be a parlamentbe szavazni. (Gúr Nándor: A jogosultságot vettétek el! Akkor is hazudtatok! - Gőgös Zoltán: Így volt!).
De hát, bizony jó egészségnek örvendett, és a pártfegyelmet is kiválóan tartotta, éppen ezért 2010. december 20-án egy késő esti órában, 19 óra 36 perckor, bizony ám, ön sem támogatta azt (Gúr Nándor: A jogosultságot vettétek el!), hogy a nők számára bevezessük a 40 év utáni, 40 év munkaviszony utáni (Gúr Nándor: Nem a szolgálati időt, hanem a jogosultsági időt vettétek el! Szégyelld magad, Bence!) nyugdíjba vonulás lehetőségét. (Gúr Nándor: Szégyelld magad, Bence!) Fájó dolog, hangosan kiabál képviselő úr, de bármilyen hangosan kiabál (Gúr Nándor: A szolgálati időről volt szó! Nézd meg, hány tízezer hölgyről van szó!), sajnos a parlamenti informatikai rendszerből (Zaj. - Az elnök csenget.) nem fogja tudni kitörölni (Gőgös Zoltán: A kérdésre válaszolj!) a leghangosabb kiabálásával sem azt, hogy amikor ennek a kedvezménynek a bevezetéséről lehetett dönteni (Gúr Nándor: Tudod, mi a különbség a szolgálati idő és a jogosultság között?), akkor bizony sem ön, sem a képviselőtársai erre igennel szavazni nem tudtak.
Mondom, képviselő úr, hiába kiabál - lehet, hogy ez az MSZP elnökségi ülésein megy, hogy aki hangosabb, annak igaza van -, de itt van egy szavazási jegyzőkönyv, ami bizony egyértelmű. Volt a Fidesz-KDNP, amely biztosította ezt az embereknek. (Gúr Nándor: Ti elvettétek! Szégyelld magad!) Tudja, mennyi embernek biztosítottuk azóta ezt? 181 111 főnek, ha október végéig nézi meg az adatokat. És tudja, hány embertől vették volna el önök, vagy ha önökön múlik, mennyi ember nem kapja meg ezt a kedvezményt? (Gúr Nándor: Ti elvettétek! Szégyelld magad!) 181 111 embernek.
De beszélhetnénk arról is, hogy olyan nyugdíjba tudtak vonulni, amely megőrzi most már az értékét, hiszen nem vesznek el belőle 8 százalékot, mint ahogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) önök tették, hanem bizony több mint 8,5 százalékkal emeltük ezeknek a nyugdíjaknak az értékét. (Gúr Nándor: Szégyelld magad, Bence!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me