GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! 2010-ben a hölgyek kedvezményes nyugdíjba vonulásával kapcsolatosan önök azt mondták, hogy 40 év szolgálati idő után - szolgálati idő után! - nyugdíjba mehetnek a hölgyek. Hazudtak, hazudott a Fidesz a hölgyeknek, merthogy nem szolgálati idő után, hanem jogosultsági idő után mehetnek el a hölgyek. A jogosultsági idő messze nem egyezik meg a szolgálati idővel. Adott esetben nem számít bele a jogosultsági időbe a képzésben töltött idő, nem számít bele a gyermeknevelés tekintetében minden esztendő, maximum 8 év az, amit figyelembe lehet venni, nem számít bele a táppénz, nem számít bele a munkanélküli-ellátás, az álláskeresési ellátás időszaka, de még olyan időszakok sem, mint például a rokkantnyugdíjak járulékkal megfizetett időszaka, amikor átmeneti helyzet, hónapok vannak a rokkantnyugdíjból a munka világába.
Mese nincs, önök szembe hazudtak! Szembe hazudtak, több százezer hölgyet hátrányos helyzetbe hoztak a korábbi ígéreteikkel szemben, és közben még a nyugdíjjárulék mértékét is megemelték fél százalékkal, amiről persze előtte egy árva szót nem szóltak.
Igazából azt szeretném csak kérdezni, hogy mikor akarnak helytállni a korábbi kinyilatkoztatásaikért, tudják, azért, hogy 40 év szolgálati idő megléte kapcsán mehessenek a hölgyek nyugdíjba. Mikor lesz az a helyzet, amikor, mondjuk a gyermekvállalás tekintetében nemcsak 8, hanem ha 10 évet töltött valaki a gyermekek nevelésével, akkor ezt a 10 évet elismerjék a 40 év jogosultsági idő keretei között, de mondom, a szolgálati idő ígéretének a figyelembevételével. Miért hazudtak?
Miért nem vállalják mindazt, amit ígéretek formájában megtettek az emberek felé? Mindaz, amit csinálnak, gyalázatos e tekintetben, mert több tízezer, adott esetben százezer hölgy ellehetetlenítésével párosul. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me