HORVÁTH IMRE

Full text search

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Felszerelés, pihenőidő, ruházat, szállás, zapás, azaz magyarul tartalék. Csak néhány tétel, ami hiányzik a határon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök mindennapi életéből. Az év elején felháborodást keltett, amikor kiderült, hogy milyen körülmények uralkodnak a határon szolgálatot teljesítő katonák mindennapi életében. Azóta semmilyen érdemi lépés nem történt, viszont beköszöntött a tél, egyre nehezebb elviselni a 12-16 órás napi szolgálatot és a meleg ruha hiányát.
(13.00)
Szakértők szerint a megoldás egy olyan konténertá-bor felépítése lenne, amilyent például az ENSZ-missziók telepítése alkalmával is használnak. Ez azonban csak akkor szükséges, ha hosszabb távra tervezik a határ folyamatos katonák és rendvédelmi dolgozók általi felügyeletét. A kormány nyilatkozatai azt sugallják, hogy egy hosszabb migrációs nyomásra készülnek, azonban a tetteik ellentmondanak ezeknek.
(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A fentiekre tekintettel kérdezem államtitkár urat, mikor akarják végre megoldani a határon szolgálatot teljesítő állomány megfelelő ellátását. Terveznek-e egy állandó tábort felépíteni, ahol végre megfelelő szállást lehet biztosítani az állománynak? Tesznek-e valamit annak érdekében, hogy megszűnjön az embertelen, napokon vagy heteken át tartó, 14-16 órás napi szolgálatellátás? Tisztelettel várom válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me