VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném a kérdésében használt „méltatlan” jelzőt visszautasítani. Az a helyzet ugyanis, tisztelt képviselőtársam, hogy a mi kormányunk, az önök kormányával ellentétben, mindent megtesz a haza védelme érdekében. Szeretném elmondani azt is, hogy a határon szolgálatot teljesítők rendelkeznek a vonatkozó HM-rendeletben előírt ruházati felszereléssel, ami téli időjárási körülmények között is biztosítja a feladat végrehajtását. Ezen a felszerelésen felül a járőrszolgálatot ellátó állomány megkapta a hideg elleni védelem növelése érdekében a felszerelést, a polárpulóvert és az esővédő öltözetet is. A személyi állomány élelmezési ellátási színvonalának emelése érdekében 450 forint értékben pótnormát vezettünk be, és fokozott figyelmet fordítunk a megfelelő kalóriabevitelre, a változatos étkeztetésre és a védőitallal történő ellátásra.
Tisztelt Képviselő Úr! Valóban folyik egy előzetes gondolkodás, előzetes elgondolás a határ menti feladatokat végrehajtó állomány elhelyezésének további javítása érdekében egy úgynevezett határvédelmi bázis létrehozásáról. Ez biztosítaná a szállás-, munka-, szolgálatellátási, raktározási, szociális, valamint kulturális funkciókat is.
Jelenleg a feladatot ellátó állomány elhelyezési feltételei megfelelőek, a Magyar Honvédség közegészségügyi és járványügyi szolgálata ezt rendszeresen ellenőrzi. A tapasztalatok alapján az elhelyezési körletek biztosítják a személyi állomány megfelelő pihentetését és a szabadidő eltöltésének kulturált feltételeit.
Szeretném azt is elmondani, hogy a végrehajtó állománynak a napi szolgálatteljesítés során és azt követően is biztosított a pihenése, és az elrendelt túlszolgálat maradéktalanul ellentételezésre kerül, a járandóságok folyósítása pedig folyamatos.
Az elmondottakból is világosan látszik, hogy a Honvédelmi Minisztérium mindent megtesz a határon szolgálatot teljesítők körülményeinek biztosítása érdekében. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me