DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatása szerint valóban tervezi az Erzsébet-programban szereplő állami tulajdonú ingatlanok értékesítését, miután a jelenlegi vagyonkezelőtől, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től átvette, illetve birtokba veszi azokat.
Amennyiben az ingatlanok értékesítésének jogszabályi feltételei fennállnak, azok értékesítésére fő szabályként versenyeztetés keretében kerülhet sor. Az MNV Zrt. az átláthatóságot és a nyilvánosságot teljeskörűen biztosító elektronikus aukciós rendszert vezette be, ahol a magyar állam tulajdonában álló, az állami feladat ellátásához nem szükséges vagyontárgyakra lehet licitálni. Az MNV Zrt. az eljárás keretében a legjobb ajánlatot köteles elfogadni.
Fő szabályként az ingatlanok önkormányzatok részére történő ingyenes tulajdonba adása jelenleg vagyongazdálkodási szempontok alapján nem támogatott. A közfeladatok ellátására tekintettel elvi lehetőségként felmerülhet az ingatlanok önkormányzat részére történő vagyonkezelésbe adásának vagy értékesítésének lehetősége, amelynek feltételei megvizsgálása érdekében javasoljuk, akit ez érint vagy érdekel, felvenni a kapcsolatot az MNV Zrt.-vel.
Tekintettel arra, hogy az érintett önkormányzatok nem jelentettek be a kérdésben jelzett parti sávok kapcsán ingyenes tulajdonba vételi igényt, az ingatlanok, ingatlanrészek ingyenes önkormányzati tulajdonba adása jelenleg nincs napirenden. Köszönöm szépen a lehetőséget és a figyelmet. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me