KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy tűnik, hogy a szocialista kormányok alatt megkezdett, a balatoni ingatlan vagyon szétrablását érintő intézkedések tovább folytatódnak 2010 óta is folyamatosan.
A múlt héten jelent meg a sajtóban, hogy a kormány felmondott több, Erzsébet-programban részt vevő szálloda alkalmazottainak, dolgozóinak, így a balatonőszödi, a siófoki és a balatonvilágosi Erzsébet-szállodák, -ingatlanok is az eladás sorsára juthatnak sajtóértesülések szerint.
(12.00)
Ez ügyben kérdezném államtitkár urat, hogy mi a szándék ezekkel az ingatlanokkal, egyáltalán az Erzsébet-programban részt vevő ingatlanokkal, táborokkal, szállodákkal, hiszen nagyon jól futó és pörgő szállodák voltak ezek, mind a három, amelyet most értékesíteni kívánnak. Természetesen ingatlanként is nagyon értékesek. Talán innen fúj a szél, azt gondolom. Viszont ezeknek a településeknek óriási érvágást jelent, hiszen míg Balatonőszöd kurtaxabevételének 90 százalékát adta ez az Erzsébet-szálloda, addig Balatonvilágoson a kormányzat különböző intézkedéseivel, az idegenforgalmi adó után járó adókedvezmény csökkentésével, ennek az Erzsébet-szállodának a megszüntetésével és más egyéb forráselvonásokkal mintegy 30 millió forintos veszteséget okoznak a következő évben úgy, hogy Balatonvilágos fejlesztési forrása összesen 40 millió forint egy évre, tehát ennek a háromnegyede elveszik. Gyakorlatilag vegetálásra kényszerítik ezt a települést. Balatonőszöd esetében sem sokkal jobb a helyzet. Nem tudjuk, hogy a többi hasonló szállodával, létesítménnyel a jövőben mi lesz. Ha egyszer önök vérszemet kapnak, akkor nem állnak meg egy, kettő vagy három ingatlannál, hanem folytatják a sort egészen addig, amíg eladható vagy szétrabolható vagyon marad a Balaton partján vagy akárhol máshol az országban.
Kérdezem, államtitkár úr, mi a szándékuk ezekkel az ingatlanokkal, és mi lesz a folytatása így az Erzsébet-programnak, hogyan fogják folytatni, ha az ingatlanokat eladják alóluk. Köszönöm. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me