DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hasonló szociális érzékenységet akkor is vártunk volna, akár öntől, akár államtitkártársaitól, minisztertársaitól, amikor Kóka János olyan örökbecsű mondatokat mondott, hogy sohasem kérdezik meg a békákat akkor, amikor le akarják csapolni a mocsarat, hogy szeretnék-e, hogy lecsapolják vagy sem. Akkor valahogy ez a fajta szociális buzgóság nem volt jellemző a Szocialista Pártra, nem mondták azt, hogy Kóka Jánossal nem értenek egyet, vagy nem volt semmifajta következménye kormányzaton belül, hogy ő ilyen mondatokat mondott.
Azt is el kell mondanunk, hogy ha a Szocialista Párt folytatta volna a tevékenységét 2010 után, és azok a folyamatok folytatódtak volna például a devizahitelesek kapcsán, akkor sokkal több embernek a problémáját kellene most megoldani, hiszen akkor emberek és családok ezres, tízezres vagy százezres nagyságrendben veszítették volna el a fejük fölül a fedelet, és egy részük bizonyára hajléktalanként került volna az utcára.
A Fidesz-KDNP-re volt szükség, és az árfolyamot megfékező árfolyamgátra, végtörlesztésre, ócsai lakóparkra, Nemzeti Eszközkezelőre, amely meg tudta ezt a problémát előzni, és ezáltal nem növekedett nagymértékben a hajléktalanok száma a devizahitelből károsultként kikerülő emberekkel, családokkal együtt.
Igyekszünk a lehető leginkább emberi körülményeket biztosítani mindenkinek, aki mégis az utcán él. Ha a tavalyi időszakot nézzük, sohasem volt olyan időpont, amikor többen szerettek volna bekerülni a hajléktalanszállásokra, mint amennyi ágy ott volt. Sohasem kellett senkit visszafordítani a bejáratnál, hogy nincs elegendő ágy, hogy telítve lenne a hajléktalanotthon. Úgy építettük fel ezt a rendszert, nem véletlenül, hogy az év közbeni 9500 hely mellett krízisidőszakban további 1500 férőhellyel tudjuk bővíteni a kapacitásokat, pontosan azért, hogy senkinek ne kelljen az utcán élni azért, mert nincs elegendő számú ágy, hanem a továbbiakban is mindenkinek ezt biztosítjuk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez 9 milliárd forintos költségvetési tételt jelent, de ebből tudjuk az emberek számára a hajlékot vagy a fejlehajtásnak a lehetőségét biztosítani a téli hidegben is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me