KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A napokban az egyik kereskedelmi csatorna - de nevezhetnénk a kereskedelmi csatornák köztévéjének is a TV2-t -, azt gondolom, olyan mélységekbe zuhant, ami nem nagyon találunk szavakat. A tudósítást felkonferáló Marsi Anikó, azt gondolom, többről beszélt, mint gyűlöletről és gyűlöletkampányról, annál is inkább, mert a felkonfban a következőket mondta: „A szegény, munkába igyekvő tisztes állampolgároknak, tanulóknak saját mocskukban, rongyaikban fekvő embereken kell átlépkedniük.” Az érzékeny beszámoló szerint e szánalmas látvány miatt aki csak teheti, elkerüli a környéket is.
Kedves Képviselőtársaim! Én különösebben nem akarok itt időzni a TV2 mellett, annál is inkább, mert kíváncsi lennék az államtitkár úr véleményére, de engedjék meg, hogy egy mondatot azért még idézzek. Ferenc pápa mintha a TV2-nek üzent volna, a következőket mondta a múlt héten, amikor hajléktalanokat fogadott a Vatikánban: aggódni kell, amikor a lelkiismeret érzéketlenné válik, és nem veszi észre a mellette szenvedő testvért vagy a világ súlyos gondjait, amelyek ismétlődő refrénné válnak a tévéhíradókban.
Kedves Képviselőtársaim! Azt hiszem, nem kell magyarázni, hogy milyen problémával állunk szemben. Maga a hajléktalanság egy tragédia. Függetlenül attól, hogy milyen kormány van éppen hatalmon Magyarországon, minden kormánynak kutya kötelessége ezzel a problémával foglalkozni.
Magára a hajléktalanságra sokféle választ lehet adni. Lehet preventív választ, ahol igyekeznek megelőzni a hajléktalanná válást, és a kormányzati döntéseket és a költségvetési forrásokat abba az irányba terelik, hogy minél kevesebb ember veszítse el a hajlékot a feje fölül. Aztán vannak olyan politikák, amelyek igyekeznek ezeket a problémákat másképp kezelni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), példának okáért Ócsát építenek vagy eszközkezelőt hoznak létre. Várom a válaszát, államtitkár úr. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me