DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Az Európai Unió irányelve és vonatkozó szabályai valóban nem teszik lehetővé a 2014-2020 programozási időszak forrásainak közvetlen magáncélú felhasználását. Mindkét szónak jelentősége van.
A leromlott állagú, szovjet ipari technológiával készült panellakások felújításának támogatását még a Fidesz-kormány indította el 2001-ben. A panel II. konstrukció keretében 37 milliárd forint támogatás kifizetése történt meg a 2010 és ’14 közötti kormányzati ciklusban, a program országszerte sikeresen lezárult. Ennek alapján elindultak és folytak a kivitelezések. A kormány az ökoprogramok keretében további, közel 5 milliárd forint kifizetésével támogatta a távhővel fűtött, jellemzően lakótelepi panelépületek fűtési rendszerének korszerűsítését. Mindezen túl a 2010-14-es kormányzati ciklusban további 7,4 milliárd forint keretösszeggel jelentettünk meg új energiahatékonysági pályázatot.
A kormány 2010 és ’14 között a lakóépületek energiahatékonyságának fejlesztésére, valamint műszaki biztonságának javítására 50 milliárd forint összegű támogatást fizetett ki, ennek keretében 235 ezer család lakásában, otthonában valósult meg energiahatékonysági beruházás.
A lakossági energiahatékonysági beruházásokra az erre irányuló operatív program keretében visszatérítendő támogatásként százmilliárd forintot meghaladó értékű forrás felhasználására lesz lehetőség. Ennek igénybevételéhez a lakásszövetkezeteknek nullaszázalékos, tehát kamatmentes visszatérítendő támogatást biztosít a kormány.
Továbbra is elkötelezettek vagyunk ezen lakások rezsicsökkentésének, így a Havanna-lakótelepiek olcsóbb lakhatásának biztosítása érdekében. Köszönöm szépen a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me