VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Múlt hét kedd óta és itt a mai napon is folyamatos értelmezési vitába keveredtünk mi és önök. A kérdés lényege az, hogy ki a hazaáruló. Önök azt mondják, hogy mi, mi meg azt mondjuk, hogy önök. Pedig a kérdés nagyon egyszerűen letisztázható. Az-e a hazaáruló, aki pénzért árulja a hazát kötvények formájában, vagy az a hazaáruló, aki ezt meg szeretné szüntetni? Szerintem ez egy viszonylag egyszerű kérdés, a magyar emberek majd ezt el fogják dönteni.
Önök múlt hét kedd után kivonultak, mint valami sértett óvodások az Országgyűlésből, és azt üzenték az embereknek, hogy ha nem lehet úgy, ahogy azt önök szerették volna, akkor pusztuljon minden, akkor duli-fuli lesz, innentől kezdve már az Alaptörvényt sem akarják önök módosítani, nem lesz semmiképpen, és egyébként a Jobbik meg menjen el innen az Országgyűlésből, mert milyen ellenszenves párt, amely nem támogatja a Fidesz akaratát.
Sőt, a Jobbik-ellenes küzdelmüket lényegében a bulvármédiájukra is rábízták, és azért volt érdekes, mert a múlt héten ugyanitt, egy héttel ezelőtt arra kértem önöket, hogy nyugodtan folytassák a mocskolódást, az már akkor is javában folyt az önök részéről. Folytassák csak, mert egyrészről ezt azt bizonyítja, hogy nincs igazából önöknek érvük. Ha mi mondunk valamit, ami egy szakmai, szakpolitikai, politikai felvetés, arra önöknek a válaszuk folyamatosan a mocskolódás. (Egy hang a Jobbik padsoraiból: Terry Black!)
Másrészt azt is bizonyítja, hogy önöknek a szíve mélyén igenis ott van már a gondolat, ott van már a félsz, tudják azt, hogy a Jobbikot kell támadni, mert a Jobbik az a politikai erő, amely önöket 2018-ban le fogja váltani.
Harmadrészt pedig, higgyék el, előbb-utóbb eljön az igazság pillanata, ezért is nyugodtan folytassák csak a kommunikációs hadjáratukat! Előbb-utóbb önöknek majd felelni kell azért a korrupciós világért, amit itt Magyarországon teremtettek. Önöket egyébként nem kellett biztatni a folytatásra, folytatta ezt a médiumuk, sőt, nemcsak hogy folytatta, hanem az önök médiájának kommunikációs atomháborújában elővették a külön erre a célra kifejlesztett két csodafegyverüket is, a kommunikációs mélységi felderítés két ászát: Terry Blacket és Zuschlag Jánost. Hoppá! - mondhatnám. A polgári Magyarország megmutatta valódi arcát, gratulálok önöknek!
Hadd szóljak most a kereszténydemokrata képviselőtársaimhoz is ebben az ünnepi pillanatban! A kereszténydemokrácia magyarországi képviselői pedig megmutatták, hogy hogyan kell Isten országát építeni itt, Magyarországon - alleluja!
Azért álljon már meg a menet! A kereszténydemokrata képviselők szóltak a Fidesz médiájával kapcsolatban egyáltalán, hogy azért ez nekünk nem tetszik? Látom, feszeng képviselő úr, látom, nagyon feszeng. Nos, amíg önök Terry Blackkel voltak elfoglalva a múlt héten, mi addig az ország problémájával voltunk elfoglalva, és értékeltük a helyzetet.
A helyzet a következő. Önök nem akarják kivezetni a letelepedésikötvény-bizniszt, rossz nyelvek szerint azért, mert pontosan ennek a bevételéből működtetik azt az aljas médiarendszert, amely bennünket folyamatosan mocskol. Nem hisszük el önöknek, hogy ki akarják vezetni, mert Varga Mihály egészen mást mondott, Kínában soha nem dübörgött még ennyire a kötvénybiznisz, ráadásul - ez tényleg elképesztően abszurd - önök Irakban néhány hete nyitottak egy új irodát.
Arra az álláspontra jutottunk, hogyan lehetne ebben a jelenlegi helyzetben megoldani ezt a problémát, hogy alaptörvényi szinten valóban megvédjük Magyarországot a kvótáktól - hiszen a Jobbik szeretné ezt az alaptörvénymódosítást -, de közben kizárjuk a kötvényüzlet lehetőségét is. Ezért találtuk azt a megoldást, amit benyújtunk ma, ez pedig alaptörvényi szinten ugyanaz szóról szóra, amit Orbán Viktor beterjesztett, egy mondattal kiegészítve: ami pedig megszüntetné a letelepedési kötvények lehetőségét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Répássy Róbert képviselőtársam! Eljött az igazság pillanata. Ön egy szót nem mondott arról, hogy miért nem akarják majd támogatni ezt a beadványunkat. Ha önök annyira szeretnék az alaptörvénymódosítást, akkor itt a lehetőség, támogassák. Ne fogják vissza magukat!
El fog dőlni ebben a pillanatban, ebben a helyzetben, hogy önöknek valóban fontos-e az ország megvédése, vagy az lényegében nem más az önök számára, mint valami politikai kampányeszköz. Gulyás Gergely azt mondta, hogy az Országgyűlés komoly intézmény. Én is azt mondom, az Országgyűlés komoly intézmény. De akkor ne sértődjenek meg, mert nem úgy alakult, ahogy önök akarták, hanem jöjjenek szépen ide az Országgyűlésbe, és a bizottságban is és a plenárison is támogassák azt az alaptörvénymódosítást, amit az önök pártelnöke, Orbán Viktor nyújtott be.
És ha már Orbán Viktor szóba került, én nem tudom, még nekem a héten mit kell majd kiállnom és mi leszek, Mohácsért vagy Trianonért leszek-e a felelős a médiájukban, de egy dolgot szeretnék tisztázni: ez bennünket csak megerősít, a mi egységünket csak erősíti. És ha már Orbán Viktor szóba került: Orbán Viktort, az önök pártelnökét is nagyon sokszor támadták nemtelen eszközökkel. Emlékezzenek vissza, amikor azzal vádolták a pártelnöküket, hogy veri a feleségét, vagy azzal, hogy Grazba jár pszichiátriai gyógykezelésre. Aljas eszközök voltak, és a Jobbik soha nem nyúlna ilyen aljas eszközökhöz.
És ami ebből tanulság a számunkra és az Országgyűlés számára, hogy sajnos a miniszterelnök, Orbán Viktor azt a következtetést vonta le ebből, hogy ha engem így támadnak, nekem is így kell támadnom a politikai ellenfeleimet. Nos, ez is egy óriási különbség önök között és közöttünk. Mi abból, hogy bennünket önök így támadnak, nem ezt a következtetést vonjuk le, hanem pont az ellenkezőjét: így nem lehet politizálni. Így nem lehet politikai vitákat letudni.
Mi egy olyan Magyarországot szeretnénk, ahol nem mocskolódással dőlnek el a politikai viták, nem is fognak, mert 2018-ban a Jobbik leváltja önöket, és egy tisztességesebb, demokratikusabb és szabadabb országot fog teremteni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me