NYITRAI ZSOLT

Full text search

NYITRAI ZSOLT
NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban közlekedéstörténeti pillanatot élhettünk meg választókerületemben, Egerben, amikor is átadtuk a város első elektromosautó-töltő pontját. Tettük mindezt azért, mert hiszünk abban, hogy a zöld rendszámos autóké a jövő, közösen kell dolgoznunk azon, hogy a közlekedő autók minél kevesebb káros anyagot bocsássanak ki. Eger városa ezt a lépést saját erőből, városi forrásból valósította meg.
De mi is az országos kép, tisztelt Országgyűlés? Jelenleg mintegy 1300 elektromos autó fut Magyarország útjain. Ambiciózus tervek szerint 2020-ra 3 ezer töltőpont kialakítását reméljük Magyarországon, és mintegy 30 ezer zöld rendszámos autóval számolunk 2020-ra. El kell érni véleményem szerint, hogy hosszú utazási távon is lehessen elektro-mos-autózni hazánkban. Ezen cél elérése érdekében rendkívül fontosnak tartom személy szerint az ösztönzést, nevezetesen például az ingyenes parkolást a zöld rendszámos autóknak.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközökkel segíti Magyarország Kormánya az elektromos, a zöld rendszámos autók elterjedését azért, hogy egy tisztább és csendesebb környezetben élhessünk hosszabban. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me