SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Akkor erősítsük Rogán Antalt! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Amikor nyilatkozatok, újsághírek szólnak arról, hogy a magyar kormány minisztere, Rogán Antal azért tud olyan luxuséletet élni, amire nem telhetne neki a miniszteri fizetéséből, mert más, sötét ügyekből is vannak pluszbevételei, amikor azt mondják, hogy a vagyona már elérte a 11 milliárdot, és ezt meg is ünnepelte egy bulival, akkor én, lehet, hogy túl naivan, mindig azt mondom: á, ez biztos nem igaz, hiszen ha így lenne, akkor a független ügyészség - amit Polt Péter volt Fidesz-párttag vezet - és a független NAV - amit Tállai András, a Fidesz államtitkára vezet - biztosan kivizsgálná a Fidesz miniszterének ügyeit. (Derültség a Jobbik padsoraiban.)
De az elmúlt egy hónapban még az én jóindulatú hozzáállásommal sem tudok válaszolni arra, hogy a magyar kormány minisztere, Rogán Antal miért hazudhat folyamatosan, büntetlenül és minden következmény nélkül. Kezdődött a helikopterezéssel: amikor újságírók megkérdezték erről, akkor tagadta a helikopterezést, és perrel fenyegetett mindenkit, aki ezt állítja; majd amikor képeket mutattak neki a helikopterezésről, akkor elmenekült a nyilvánosság elől, és pár hétig nem szólalt meg.
Aztán egy másik esetben, amikor az Index tényfeltáró cikkéből kiderült, hogy Rogán Antal és Kertész Balázs valószínűleg szoros üzleti kapcsolatban állnak egymással - tudja, arról a Kertész Balázsról van szó, aki a K&H Bank 28 milliárdos sikkasztási botrányának nyomozati anyagában egy feljegyzésben úgy szerepel, hogy - idézném: - ő intézi Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit. Szóval, amikor erről kérdezik Rogánt, akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül mindent letagad és perrel fenyegetőzik, még azt is letagadja, hogy a barátja lenne Kertész.
Azt állították, csak annyira ismeri Rogán Kertészt, mint bármelyik másik képviselőt, tehát nem találkozgat vele. Aztán amikor előkerülnek bizonyítékok, videók, képek a kapcsolatukról, akkor elkezd emlékezni, és szintén a kabinetirodán keresztül azt mondja, hogy valóban, néha fel szokott ugrani régi ismerőséhez kávézgatni.
(14.00)
Miniszterelnök Úr! Miért tűri el a hazugságot a kormányában? Árulja el, miniszterelnök úr: az ön kormányában hányszor hazudhat a választók szemébe egy miniszter mindenféle következmény nélkül? Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me