ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Megismétlem, mi ugyan kormányon vagyunk, önök meg ellenzékben, de örülünk, ha találunk közös pontokat. A kormány három dolgot tud tenni a béremelések ügyében: az első, hogy emeli a minimálbért. Erről már beszéltem, hogy 1998-2002 között 150 százalékkal emeltük. Tehát van Magyarországon olyan ajtó, amin ön jó helyen kopogtat, ha minimálbéremelésről van szó, akkor az pontosan az én dolgozószobám ajtaja.
A másik dolog, amit tehetünk, az az, hogy csökkentjük az adókat. 2010 óta jelentős adócsökkentéseket hajtottunk végre, és ezt a politikát folytatni fogjuk.
A harmadik dolog, amit tehet a kormány, hogy az általa alkalmazott emberek bérét pedig emeli. Röviden: az egészségügyi dolgozók bérrendezésére 300 milliárd forintot fordítottunk; a szakorvosok, kórházi szakgyógyszerészek bére két ütemben 207 ezer forinttal nő; az alapellátásban dolgozók 2010 óta 41 százalékos többletet kaptak, idén ez folytatódik; az ápolók bére mostantól 2019-ig átlagosan 65 százalékkal emelkedik; a pedagógusok esetében a béremelés öt év alatt 50 százalékos lesz, s ezt megkapják a felsőfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei nevelők is; a felsőoktatásban dolgozók 2018-ig 27 százalékos béremelésben részesülnek; 2014-ben bevezettük a szociális és gyermekvédelmi dolgozók számára - ez 93 ezer család - a bérpótlékot és bérkiegészítést, ez 35 milliárd forint, idén is ki fogjuk fizetni; a rendőrök és a katonák bére pedig 2019-ig 50 százalékkal nő.
Mindhárom területen, a minimálbéremelés területén, az adócsökkentés területén és az állam által alkalmazott emberek fizetésének emelése tekintetében is ezek a számok elfogadhatóak; nem elégségesek, elfogadhatóak. Küzdeni kell a további béremelésekért és adócsökkentésekért, és én erre készen is állok, és számítok, ha jól értettem az ön véleményét, számíthatok az ön támogatására is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me