ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Udvariatlan dolog, de mégis arra kényszerülök, hogy kiigazítsam önt. Ön a számokat illetően téved, Magyarországon nemcsak a minimálbér bruttó, hanem nettó értéke is növekedett az elmúlt években.
Ahhoz egyébként, hogy Magyarországon vagy általában bármelyik gazdaságban béremelés legyen, három dologra van szükségünk: legyen munkahely, legyen, aki munkát ad és kifizeti a munkabért, és legyen, aki dolgozik. Mind a három területen dolgoznunk kell. Javítanunk kell az oktatáson keresztül a munkavállalók felkészültségét, hogy magasabb minőségi munkát végezhessenek, és több pénzt kereshessenek, és javítani kell a vállalkozások helyzetét is, hogy ők magasabb bért tudjanak adni. A kormány ezt tette 2010 után.
Ön szerintem valójában nem velem áll vitában, csak rosszul nézte a naptárat. Tehát a nehéz helyzetért, ami Magyarországon 2010-től kezdődően az ön szemében a mi rovásunkra áll fönn, valójában ezért a nehéz helyzetért nem mi viseljük a felelősséget. Mégiscsak 2010-ben nem az időszámítás kezdődött, csak a mi kormányunk, előtte is volt gazdaságpolitika. Bizonyára föltűnt önnek, hogy 2010 előtt a szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, talán az is föltűnt önnek, hogy a szocialisták elvettek egyhavi munkabért (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Harangozó Gábor István: Miért nem adtátok vissza?), talán az is föltűnt önnek, hogy a szocialisták eladósították az országot (Az elnök csenget.), és fölvitték az államadósságot 85 százalék fölé. Bizonyára föltűnt önnek mindez.
Vita, úgy látom, nem közöttünk van, hanem önök és a szocialisták között. Ebben a vitában mi nem kívánunk részt venni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(13.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me