BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az, amit önök az ön vezetésével művelnek a Magyar Nemzeti Banknál, egyrészt mértéktelen, másrészt erkölcstelen, harmadrészt szabálytalan. Mértéktelen, mert ha például ingatlanvásárlásról van szó, akkor önök mértéktelenül sokat költenek az adófizetők pénzéből ezeknek az ingatlanoknak a megvásárlására, jellemzően a könyv szerinti érték többszöröséért vásárolnak ingatlanokat. A korábbi példákat is említhetném, de csak egy friss, mai példát mondok. A Millenáris Irodaház Classicért 6 milliárd helyett 8 milliárdot fognak fizetni, a Millenáris Irodaház Avantgarde-ért a könyv szerinti érték dupláját, több mint 2 milliárdot szurkolnak le, a Posta-székházat, az úgynevezett Buda Palotát pedig csaknem 83 százalékkal drágábban vásárolják meg. Ez mértéktelenség.
Az pedig erkölcstelenség, hogy ön a saját barátnőjét a saját intézményénél, a saját munkahelyén olyan fizetésért alkalmazza, amiről a magyar munkavállaló csak álmodni tud; de nemcsak őt, hanem a barátnő közvetlen családtagjait is, jut pénz a kedves mamának is.
Az pedig egyenesen szabálytalan, hogy önök - mint ahogy egy bírósági ítéletben ez nyilvánvalóvá vált - közvetlenül finanszírozzák a költségvetést azáltal, hogy állampapírokat vásárolnak. Ez nemcsak erkölcstelen, nemcsak mértéktelen, hanem szabálytalan a hazai és az európai törvények szerint is. Nem véletlen, hogy az Európai Központi Bank jelezte, hogy vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét.
(14.30)
Elnök úr! Tisztelettel várom a válaszát, hogy ezt a mértéktelenséget, ezt az erkölcstelenséget és ezt a szabálytalanságot mikor kívánják felszámolni. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me