KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy a címben is elhangzott, szeptember végéig háromszor annyi családot lakoltattak ki Magyarországon, mint az ezt megelőző években, és szeretném figyelmükbe ajánlani a Magyar Nemzeti Bank azon tanulmányát, amelyik a közelmúltban látott napvilágot. Eszerint mintegy 130 ezer problémás adós van; hangsúlyozom, a Magyar Nemzeti Bank nyilvántartása szerint.
Kedves Képviselőtársaim! Több mint 2 ezer családot lakoltattak ki a kilakoltatási moratóriumot követően, és ebből több mint ezer bírósági határozat született, s - kapaszkodjanak meg képviselőtársaim - 15 ezer család vár kilakoltatásra ma Magyarországon. Látszik, hogy a családi csődvédelem, amelyet nagy dérrel-dúrral beharangoztak mintegy 13-14 hónappal ezelőtt, kudarcot vallott, hiszen mindösszesen 500-an jelentkeztek be. Én emlékszem, akkor az indokolásban olyan 30-35 ezerre tették azon családok számát, akik potenciális ügyfelek lehetnek ebben a családi csődvédelemben. Ha megnézzük ezt az 500 jelentkezőt - hangsúlyozom, ők még nem nyertek pozitív elbírálást, ők csak bejelentkeztek -, ez mintegy 6 százaléka a potenciális klienseknek. Ezen túlmenően meg kell említsem, képviselőtársaim, hogy 840 ezer ember súlyos megfizethetőségi problémákkal küzd a felmérések szerint, és 246 ezer ember nyilatkozott úgy, hogy a közelmúltban nem tudta megfelelően fűteni a lakását. S persze százezrek várnak arra, hogy a szolgáltató kikapcsolja a villamos energiát, a földgázt vagy a távhőszolgáltatást.
Éppen ezért kérdezem államtitkár urat: mikor lesz a kormánynak egy koherens bérlakásprogramja? Mikor folytat olyan politikát a kormány, hogy az igazán rászorulóknak, az igazán szegényeknek is fedelet tudjanak biztosítani a fejük fölé? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me