DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Kicsit furcsa hallgatni a Jobbikot a biztonsági vonatkozásokról, a biztonsági kockázatokról, főleg, ha tudjuk, hogy ez a párt, amióta csak létezik, súlyos biztonsági kockázatokat jelent. Csak hogy egy példát mondjak a sok közül: önök az iráni forradalmi gárdát szerették volna behívni választási megfigyelőnek. (Mirkóczki Ádám: Valamit a napjainkból?)
Ami a Pharaon nevű embert illeti, szeretném önt arról tájékoztatni, hogy az arab világban ez egy tömegnév, ezért nem biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélünk. (Gyöngyösi Márton: Itt az ujjlenyomat.) A hatóságok információi szerint nem tartózkodik az országban Ghaith Pharaon nevű személy, és nem is él életvitelszerűen ilyen személy Magyarországon. Amennyiben Pharaon egyértelműen azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok is megerősítik, a magyar hatóságok el fogják fogni.
Azt az embert egyébként, akiről a sajtóhíradások szólnak, két évtizede hol körözik, hol nem. Ez azért furcsa, mert aligha elképzelhető, hogy valakit (Gyöngyösi Márton: Máig érvényes a körözés!) a nemzetközi hatóságok komolyan köröznek, és közben jár-kel a világban szabadon. Információink szerint az a Pharaon, akiről a sajtóhírek szólnak, többször is vízumkérelmet nyújtott be a schengeni országokba, ám a beutazással kapcsolatban egyetlenegy ország sem emelt kifogást. (Mirkóczki Ádám: A Nemzetbiztonságiban nem ezt mondtátok!) Az iménti felszólalása jól bizonyítja azt, amit a Jobbik az elmúlt hetekben is csinált: az elvileg nemzeti alapokon álló párt összevissza beszélt. (Mirkóczki Ádám: Az a jó, hogy ti nem!)
Vegyük például a népszavazás kérdését és az abból fakadó alkotmánymódosítás kérdését. Azért említem ezt, mert önök ebben az ügyben is biztonsági vonatkozásokra, biztonsági kockázatokra utalnak. Fontos körülmény, hogy korábban maga a Jobbik is támogatta az alkotmánymódosítást, a párt azt mondta, hogy támogatja az alkotmánymódosítást, ez számára nem presztízskérdés, és minden eszközzel meg kell akadályozni a brüsszeli kvótarendszer bevezetését. A Jobbik elnöke még arra is utalt korábban, hogy aki ezt nem szavazza meg, arra nem tud másként tekinteni, mint hazaárulóra. (Gyöngyösi Márton: Miután a kiskapukat bezártuk.) Ezek után azonban történt valami. Nem tudjuk, hogy kinek a kérésére, nem tudjuk, hogy kinek a sugallatára, nem tudjuk, hogy milyen indíttatásból, de a Jobbik hirtelen 180 fokot fordult, és hirtelen feltételeket szabott az alkotmánymódosításhoz. (Gyöngyösi Márton: A feltételeket ti szabtátok.) Cuki vizslákat az égre álmodó elemző legyen a talpán, aki megérti, hogy miért van ez, csak kapkodjuk a fejünket. (Mirkóczki Ádám: Még ilyen szóvirágot! Tudsz te jobbat is!)
Szeretném egyértelművé tenni, hogy a letelepedési kötvényeknek és az illegális bevándorlásnak semmi köze nincs egymáshoz. Az egyik egy befektetési eszköz, a másiknak viszont súlyos gazdasági-társadalmi és biztonsági kockázatai vannak. A Jobbik hozzáállása már csak azért is érthetetlen egyébként, mert a kormány már a Jobbik keménykedése előtt bejelentette, hogy minden kötvénykonstrukciót felülvizsgál, mivel a magyar gazdaság állapota sokkal jobb, mint 2012-ben volt. (Z. Kárpát Dániel: Ki hiszi el? Senki nem hiszi.) Ezt önök is tudják. Ez azonban teljesen független kérdés az Alaptörvény módosításától.
A kormány - és ezt szeretném egyértelművé tenni - nem fog engedni semmiféle zsarolásnak, 3 millió magyar embert nem lehet csak úgy zsarolgatni. (Z. Kárpát Dániel: Seychelle-szigetek!) Minden pártnak a saját lelkiismeretétől függ, hogy felismeri-e, hogy az alkotmánymódosítás nemzeti ügy. A Jobbikról meg személy szerint azt gondolom, hogy önök a pecsenyesütögetés mellett is túl gyávák ahhoz, hogy ne szavazzák meg az Alaptörvény módosítását. Ez a helyzet. (Z. Kárpát Dániel: Nem ez volt a kérdés! - Mirkóczki Ádám: Erre építitek a jogbiztonságot?)
Még egy dolgot érdemes rögzítenünk itt (Közbeszólás a Jobbik soraiból.): a Jobbik továbbra is egy nagyon zavaros párt. Ezért szervezik ki egy nevenincs egyesületnek a konzultációjukat, ezért van az, hogy továbbra sem tisztázzák egyes vezetőiknek áfacsalásokban betöltött szerepét, mint ahogy a kiterjedt kémkedéses botrányt sem, lapulnak, mint pitypang a fűben. A Jobbik egyébként azért is zavaros, mert máig kimutatható szálak kötik radikális és szélsőséges szervezetekhez.
Szeretném önt is emlékeztetni arra, hogyha már annyira érzékeny a biztonsági vonatkozásokra, hogy az az ember, aki múlt héten hidegvérrel fejbe lőtt egy rendőrt, korábban együtt nyomult az önök betyársereges haverjával, önök ennek a Betyárseregnek tettek korábban ígéretet arra, hogy a Jobbik majd számít rájuk a rendvédelem területén, hogyha majd kormányra kerül. (Mirkóczki Ádám: Miért gyalázod a halott ember emlékét? Ülj le!)
Csak pár példát ragadtam ki, de az jól látszik, hogy a cukin pislogó vizslák és egyéb cukiságok ellenére a Jobbik a hatalomért és a pénzért mindenre képes (Z. Kárpát Dániel: A mi tagjaink nem ülnek gyilkosságért.), de sajnálatos módon, amint azt láttuk, az ország érdekeinek védelme ebbe sajnos nem fér bele. Önök tudják, hogy miért teszik ezt. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me