POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A Római-part esetében, azt gondolom, hogy egy régi adósságot kell törleszteni annak, akinek az árvízvédelem ezen a területen a kötelezettsége, és az árvízvédelem a Római-parttal kapcsolatban a főváros kötelezettsége; régi adósságát kell törlesztenie azokkal az emberekkel szemben, akik ott engedélyek birtokában építkeztek az elmúlt évek-évtizedek alatt, és akiket az árvizek folyamatosan sújtottak.
Téves azt beállítani, hogy a Római-part árvízvédelmének bármiféle ingatlanspekuláció lenne az indoka. A Római-part környékén, azon a területen élők a 2013-as árvíz után is számos levélben kérték a kormányt, hogy találjon olyan megoldást, ami megvédi az otthonaikat a visszatérő árvízi elöntésektől. Én úgy gondolom, hogy mindannyian jól ismerhetik, akik az árvizek körüli állapotokat végignézték, hogy milyen károkat okozott az árvíz a Római-parton, ezért szükséges az, hogy a főváros mint az árvízi védekezéssel e területen feladattal rendelkező önkormányzat, a szükséges lépéseket megtegye.
Ugyanakkor azt ki kell jelenteni, hogy jelenleg nincs olyan építési engedély, ami alapján 1500 fát kel-lene kivágni, de még csak olyan engedély sincs, ami alapján a mobilgát megkezdhető lenne. Ezt a programot az Európai Unió szoros felügyelet alatt tartja, ez egy olyan beruházás, amelynek során csak olyan döntés, vízügyi létesítési engedély születhet, amely az Európa Parlament és az Európa Tanács vízpolitika terén közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról szóló irányelvének minden előírását betartja. A beruházáselindítás ügyében a kormány a feladatkörében a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének kialakításához szükséges 10,52 milliárd forint forrás biztosításáról döntött, amely a környezet- és energiahatékonysági operatív programban áll majd rendelkezésre. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(12.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me