DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17. napján megtárgyalta a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény módosításáról szóló T/12591. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság négypontos indítványát tartalmazza, amely egyrészről jogtechnikailag pontosítja a benyújtott szöveget. Másrészről az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvénnyel való összhang megteremtése érdekében szükséges a módosítás.
Az Eht. a rádiófrekvenciák használati jogának megszerzését ugyanis részletesen szabályozza, a légiközlekedési törvényben így elegendő erre az általános megfogalmazással történő utalás mind a polgári, mind az állami légi járművek tekintetében. Továbbá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogállásából következően az elnök a kormány tagjával egyetértésben adhat ki rendeletet, így a rádiószolgálatra vonatkozó szabályozással való összhang megteremtése a rendelet kiadását megelőző, a javaslattal előírt egyeztetéssel biztosítható, amit a módosító javaslat meg is tesz.
Kérem a törvényjavaslathoz a támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me