Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik minden tekintetben javasolja ezen csomag tárgysorozatba vételét, hogy legalább egy vita folyjon róla, akkor is, ha nagyon sok mindent a megoldások tekintetében máshogy látunk. Egyértelműen egy önálló határőrség mentén gondolkodunk, ami sajnos távol áll a jelenlegi kormányzat gondolkodásától. Valóban szarvashiba járőröket és máshonnan a feladatvállalás miatt szükséges embereket odarendelni határvédelemre. Tehát nyilvánvaló módon mindenkinek a saját helyén lenne feladata, a kormányzat pedig sajnos elmulasztotta rendbe tenni ezt a szisztémát.
De azt is el kell mondanunk, hogy olyan kérdéskörökről is beszélnünk kell, amelyek talán már a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal hatásköre alá is tartoznának, de mégis egyfajta kontrollként beszélnünk kellene azon elköltött horrorisztikus összegekről, amelyek migránsok utaztatása vagy akár hazaküldése kapcsán merülnek fel. Tehát mindenképpen racionalizálni kell azt a rendszert, amelynek végeredménye nem lehet az, hogy a magyar adófizetők lássák kárát annak, hogy egyes emberek a jobb, könnyebb boldogulás reményében egész egyszerűen lakóhelyet akarnak váltani, és Európában kívánják folytatni életüket.
Látható az is, hogy a kormányzat igen elutasító a hasonló indítványokkal kapcsolatban, pedig foglalkozni kellene azzal is, hogy ezt a kerítést, a fizikai határzárat, amely bár egyáltalán nem teljes, de bármikor érheti újabb komolyabb nyomás. Arra hívnám fel a kormány figyelmét, hogy ne csak az 1300, Brüsszelből kvóta alapján, helytelen módon ideküldendő személlyel foglalkozzon, hanem foglalkozzon azzal a több mint kétszer annyi, már ide telepített gazdag migránssal, gazdag idegennel, akinek letelepedési kötvényt adott el vagy árusít jelen pillanatban is folyamatosan közvetítő cégein, jó ismerősein keresztül.
Csomagban lenne tehát érdemes kezelni ezt az egész helyzetet. Ennek része az, hogy a határvédelem minőségét javítani kell, és valóban egy önálló határőrség mentén azoknak kell ezt a feladatot ellátniuk, akik erre kaptak képzést és ez a szolgálati helyük, nem pedig járőröket elvonni máshonnan vagy adott esetben katonákat. Tehát mindenki a maga helyén, racionális módon lásson el szolgálatot, és kicsit bátrabban rendezzék ezt az egész helyzetet, mint ahogy eddig tették. Éppen ezért legalább vitára mindenképpen méltónak találjuk ezt a csomagot. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me