DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-én megtárgyalta a polgári perrendtartásról szóló, 11900. számon benyújtott törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 27 igen, 1 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmaz-za egyrészről az Igazságügyi bizottság terjedelmes módosító javaslatát, valamint a TAB saját indítványát, amely 24 pontban felülírja, pontosítja az Igazságügyi bizottság irományát.
Ahogy többször elhangzott a vitában, a polgári eljárás megalkotása az elmúlt három év munkájának gyümölcse, hiszen az Igazságügyi Minisztérium a jogásztársadalom illetékes tagjainak szinte teljes lefedettségével készítette elő a törvényjavaslatot, külön miniszteri biztost is kinevezett a miniszter úr. Nem érheti vád a kormányt és a törvényhozást, hogy kapkodva, elhamarkodva fogadná el a törvényjavaslatot, hozzátéve, hogy a parlamenti tárgyalásra is két és fél hónap állt rendelkezésre, ahogy a módosító javaslatok benyújtására is.
Figyelembe vettük az OBH észrevételeit, és ellenzéki javaslatokat is beépítettünk a törvényjavaslatba.
A törvényalkotási bizottsági vita egyébként gyakorlatilag nem a törvényjavaslatról szólt, hanem - érthetetlen módon - az ellenzéki képviselők idő-hiányra panaszkodtak. Megszoktuk már korábban, hogy ha a törvényjavaslattal kapcsolatban érdemi kifogásuk nincs, mindig az idő rövidségére próbálnak hivatkozni.
Én úgy gondolom, hogy megfelelő idő állt a törvényjavaslat benyújtásától a holnapi zárószavazásig a képviselők rendelkezésére, ezért kérem, hogy támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me