KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-én megtárgyalta az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/12731. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett, tehát ellenszavazat nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Kulturális bizottság indítványát, amely többek között MSZP-s javaslatra megszünteti a hátrányos megkülönböztetést a készségfejlesztő iskolák tekintetében, és az odajáró tanulók is részesülhetnek a jövőben a szakképzési törvény szerinti juttatásokban. Továbbá javaslatomra pontosítja a tankerületi központok létesítéséhez, sajátos szervezeti működtetéséhez szükséges speciális szabályozást. Másrészről tartalmazza a nemzetiségi bizottság azon irományát is, amely a nemzetiségi önkormányzat által fenntartott iskolák esetében pontosítja az önkormányzat delegálási jogosultságát az intézményi tanácsba. Továbbá a TAB, tehát a Törvényalkotási bizottság saját módosítása a köznevelési intézmények adminisztratív terheinek csökkentését célozza, és ennek érdekében rögzíti azt, hogy a köznevelés információs rendszerében rendelkezésére álló adatok tekintetében nem lehet statisztikai adatszolgáltatást, adatfeldolgozást kérni a köznevelési intézményektől. Ha mégis szükség van ezekre az adatokra, például a fenntartó részéről, akkor az információs rendszer adatkezelőjéhez, vagyis az Oktatási Hivatalhoz lehet fordulni az adatszolgáltatás érdekében.
A törvénymódosítások célja a hatékony, a köznevelési rendszer minden szereplőjének megelégedésére szolgáló jobb működés biztosítása, egyes gyakorlati tapasztalatokra való reagálás, a jogalkalmazás egységesítése, egyszerűsítése érdekében. Ehhez kérem támogatásukat. Köszönöm szépen a figyelmet. (Dr. Vas Imre tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me