Döntés határozati házszabálytól való eltérésről

Full text search

Döntés határozati házszabálytól való eltérésről
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom Önöket, hogy a Házbizottság házszabálytól való eltérésre tett javaslatot. Ebben azt javasolja, hogy az Országgyűlés a közoktatás helyzetéről szóló, V/12909. számon és a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról szóló, V/12901. számon indítványozott politikai viták megtartása során úgy térjen el a házszabály 86. § (2) bekezdésében foglaltaktól, hogy a politikai vitákat az indítványok benyújtásától számított 14 napot megelőzően tartsa meg. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot V/12901/1. és V/12909/1. számon a honlapon megismerhetik.
Felhívom figyelmüket, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazatára van szükség. Kérdezem tehát a tisztelt Házat, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
A Ház a házszabálytól való eltéréshez 160 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül hozzájárult.
Tisztelt Ház! A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a keddi ülésnapon a szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok átadásával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/12919. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig az egyes iskolaszövetkezetekkel összefüggő törvények módosításáról szóló T/12899. számú törvényjavaslat általános vitáját követően kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a keddi ülésnapon a szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok átadásával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/12919. számú törvényjavaslat általános vitáját követően kerüljön sor az egyes energetikai tárgyú törvények árszabályozási célú módosításáról szóló T/12923. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Ugyancsak a Fidesz képviselőcsoportja azt javasol-ta, hogy a keddi ülésnapon a jogi segítségnyújtásról szóló 2003. évi LXXX. törvény és egyes törvények eljárásjogi kérdésekkel összefüggő módosításáról szóló T/12719. számú törvényjavaslat kapcsán az összegző módosító javaslatról való döntésre és a zárószavazásra első napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Szintén a Fidesz képviselőcsoportja azt javasol-ta, hogy a szerdai ülésnapon az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló 1997. évi LXVIII. törvény, valamint a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény módosításáról szóló T/12920. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény módosításáról szóló T/12928. számú törvényjavaslat általános vitáját követően kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a szerdai ülésnapon a higanyról szóló Minamata Egyezmény kihirdetéséről szóló T/12916. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig utolsó előtti napirendi pontként, valamint a zártkertként nyilvántartott ingatlanok művelés alóli kivonásával kapcsolatban egyes törvények módosításáról szóló T/12929. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható több-sége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Házat, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosításokkal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendet elfogadta.
(14.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me