DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Azt hiszem, minden idős embert mind tettekben, mind szavakban csak a tisztelet illethet meg. Éppen ezért indítottunk olyan programokat, amelyek tovább bővítették az idősek lehetőségeit Magyarországon. Ha a „Védőháló a családokért” vagy „A társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésében” című programokra gondolok, itt kifejezetten az idősek szempontjait figyelembe vevő nagy-nagy támogatású akciók indultak.
Az Idősek Tanácsában rendre kikérjük az idősek képviselőinek a véleményét, hogy a róluk szóló döntéseket csak velük együtt hozzuk meg.
Azt hiszem, hogy fontos volt a büntető törvénykönyvnek a módosítása, ami az idősek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményeket fokozottan rendeli büntetni.
Fontos volt a magas nyugdíj elérése céljából az az intézkedésünk is, hogy a munkahelyvédelmi akciótervvel átlagosan havonta 340 ezer 55 év feletti munkavállalónak tudunk segíteni, hogy megtartsa a munkáját. Ma tíz, a nyugdíj előtt álló dolgozóból hétnek úgy van munkája, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményeit a munkáltatóik igénybe veszik. Ezért ők dolgoznak, ezért ők magasabb nyugdíjat kapnak. Mint ahogy kedvezmény a „Nők 40” is sok nyugdíjas számára. De említhetném akár az Erzsébet-programban a kikapcsolódási, fürdőzési jegyeket is, amit 58 ezer nyugdíjas vett igénybe a tavalyi évben is. Úgyhogy, azt hiszem, ez jól kifejezi a kormány tiszteletét az idősek felé. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me