SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen. Nagy szerencse, hogy éppen Szilágyi György képviselőtársam után tudok felszólalni, hiszen Lázár János miniszter úr épp egy perccel ezelőtt mondta, komoly szerencse, hogy nem önök döntik el Magyarországon, hogy mi a bűncselekmény. Hát, én rögtön azt mondom, és erről akarok kérdezni, hogy komoly szerencsétlenség, hogy önök döntik el, mi a bűncselekmény, és nem a magyarországi jogszabályok és a bűnüldöző szervek. Hiszen pont ez a kérdésem témája, hogy vajon hogyan működik az ügyészség. Hiszen igaz, hogy a DK ezen a héten versenyt futott demagóg populizmusból vagy populista demagógiából önökkel, de azért a legellenszenvesebb, rendszeres megjegyzésük az a parlamentben, amikor azt mondják, hogy ha tudunk valamiről, akkor tegyünk feljelentést.
Ezt közel 30 esetben tettem meg az elmúlt két évben, olyan esetekben, amelyek szerintem szembetűnően és nyilvánvalóan bűncselekmények voltak. Nagyon-nagyon rosszak az eredmények. Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., kazah tanulmányügy, nyilvánvaló plagizálásra 40 milliót fizettek ki valamiért, amit már korábban megírtak és hozzáférhető volt.
Azt mondták, ez nem bűncselekmény. A Nemzeti Agrárkamara 471 millió forintot fizetett ki csak azért, mert egy online alkalmazást vezettek be. Azt mondták, hogy nem bűncselekmény. Az Eszosz esetében: egy kétmilliárdos szerződés egy jászsági ügy esetében, megtettük a feljelentést, eltűntek a végrehajtók, azt mondták, nem bűncselekmény.
Garancsiék esetében 1600 hektár földet szereztek meg magánszemélyek, havi 100 ezer forintos jövedelmekkel, 200-300 milliós összegeket letéve, önök azt mondták, hogy nem kell vagyonosodási vizsgálatot indítani, ez nem bűncselekmény. Bitay Márton együtt kávézgat Mészáros Lőrinccel, aki utána állami földeket vesz, de ez nem bűncselekmény. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőrkapitányság eljárásai nagyon-nagyon sok esetben, jászsági gólya esetében nem tűnt bűncselekménynek. Kehi: hűtlen kezelés, csalás esetében, akár erdőgazdaságok ügyében nem bűncselekmény. Hold utcai piac: költségvetési csalás, nem bűncselekmény.
Azt kérdezem, miért mondják mégis nekünk azt, hogy tegyünk feljelentést. Ennek semmi értelme nincs. Amit önök követnek el, azok, úgy látszik, nem bűncselekmények az országban. Lehet ez másképp? Erre várnám a választ. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)
(16.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me