SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az előző héten nagy megdöbbenést keltett, hogy Orbán Viktor milyen vehemensen védte Rogán Antal miniszter urat, akit többszörös hazugságon kaptak rajta, és akinek nap mint nap újabb és újabb kétes ügyei kerülnek elő. Nem értette senki, hogy a miniszterelnök miért védi így a minisztert.
De ha más szempontból vizsgáljuk meg ezt a kérdést, és nem mint miniszterelnökre és miniszterre tekintünk, hanem mint egy-egy klán vezetőire tekintünk ezekre az emberekre, akkor már érthető; pénzügyi haszonszerzés és gazdasági hatalom kiépítésének céljából alakult klánok, szervezetek vezetője. Így már érthető, a klánok nem bántják, sőt védik egymást. Olyan emberekből állnak ezek a szervezetek, akik szorosan együttműködnek egymással, szinte mint egy nagy család próbálnak meg minél nagyobb területeket az irányításuk alá vonni a gazdaságból, és a gazdaságban megszerzett pozícióikat, egymást is segítve, foggal-körömmel védik.
A legnagyobb probléma az, hogy ezt a tevékenységüket egyértelműen a magyar emberek kárára végzik. Így volt ez az Alaptörvény módosítása esetében, amikor önöket nem érdekelte a magyar emberek teljes védelme a migrációtól, a terrorizmustól, fontosabb volt a piszkos pénz, a letelepedésikötvény-biz-nisz, a Rogán-klán offshore cégeivel terhelt le-tele-pe-dé-sikötvény-biznisze. Így volt ez a Buda-Cash-botrány esetében is, ahol önök nem biztosították a Buda-Cash cégháló vagyonelemeinek zárgondnokság alá vonását. Törvényt ugyan hoztak a kérdésben, de a szükséges kormányrendelet másfél éve nem készült el. Így rögtön megjelent a Buda-Cash környékén az Orbán-klán. Megjelent Mészáros Lőrinc embere, Csík Zoltán, és a Mészáros család médiaszakértő üzlettársa, Márfai Gábor.
De beszélhetnénk még sok mindenről, és még sorolhatnánk sok mindent. Egy kérdés maradt csupán: mikor lesz fontosabb végre önöknek az ország érdeke, mint az önökhöz kapcsolódó, az önök által vezetett klánok érdeke? Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me