DUNAI MÓNIKA,

Full text search

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A jelen törvényjavaslat célja Magyarország Kormánya és az Egyiptomi Arab Köztársaság Kormánya közötti légiközlekedési megállapodás kihirdetése, amellyel a Fidesz képviselőcsoportja egyetért. A megállapodást 2016. június 1-jén dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter írta alá Orbán Viktor miniszterelnök kairói látogatása keretében. Az előterjesztés összhangban áll a kormány programjával.
Az országok közötti menetrend szerinti légi járatok EU-konform jogi hátterének biztosítása érdekében indokoltnak tartjuk a megállapodás megkötését. A megállapodás, jelen megállapodás is, mint az előző, kiterjed a két ország közötti légi forgalomban a járatok üzemeltetésének szabályaira, a légügyi hatóságok együttműködésére, valamint a légiközlekedés biztonságát, azon belül a személyi és vagyonbiztonságot szolgáló intézkedések összehangolására. Az aláírt megállapodás elősegíti, hogy a légi szállítás hozzájáruljon a két ország gazdasági együttműködéséhez, a kereskedelmi és az emberek közötti kapcsolatok fejlesztéséhez.
Kérjük a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot, az egyezmény kihirdetését támogassa. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me