TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előző napirendhez hasonlóan egy megállapodás kihirdetéséről van szó. Ha megengedik, a jegyzőkönyv számára is fontos néhány mondatot felolvasnom és mindenképpen a tisztelt Országgyűlés elé terjesztenem annak érdekében, hogy a kihirdetés megtörténjen.
Mint ahogy tudjuk, Magyarország Kormányának - Katar Állam után - Egyiptommal is meg kell kötnie a szerződést ugyanúgy. Egyiptommal is megkötöttük már korábban a légiközlekedési megállapodást, amelyet be kell illesztenünk a magyar jogrendbe. A megállapodás megkötése EU-konform, jogi alapot teremt a két ország közötti menetrend szerinti légi járatok működtetéséhez.
Magyarország és Egyiptom között természetszerűen most is vannak légiközlekedési kapcsolatok. Jelenleg négy járat üzemel Budapest és Kairó között. Magyar részről a Budapest-Hurghada-útvonalon kijelölt légitársaság, a Wizz Air egy ideig, a nyári menetrendi időszakban közlekedtetett járatot, ezt azonban egyelőre biztonsági okok miatt felfüggesztette. Az útvonalon jelenleg az egyiptomi Air Cairo légitársaság üzemeltet heti egy menetrend szerinti járatot.
A megállapodás értelemszerűen kiterjed a járatok üzemeltetésének szabályaira, a légügyi hatóságok együttműködésére, valamint a légiközlekedés biztonságát szolgáló intézkedések összehangolására. Az új európai uniós joggal összhangot biztosító megállapodás elősegíti, hogy a légi szállítás hozzájáruljon a két ország gazdasági együttműködéséhez, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok fejlesztéséhez.
Tisztelettel kérem az Országgyűlés tagjait, támogassák a törvényjavaslat elfogadását és kihirdetését is. Elnök úr, köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me