DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ander Balázs hozzászólása késztetett arra, hogy a vezérszónoki felszólalás után még Rákosmente, a XVII. kerület és X. kerület egy részének országgyűlési képviselőjeként kiegészítést tegyek az őáltala elmondottakhoz.
Elnézését kérem képviselőtársaimnak, mert valóban, ahogyan az Ander Balázs által elmondott mondanivaló második része sem tartozott szorosan a tárgyhoz, ezért az enyém - amely az övéhez fog kapcsolódni - sem, de azt gondolom, hogy itt e Házban érdemes kitérni erre a körülményre is és ezt továbbfűzni.
(12.30)
Nagyon fontos valóban, hogy a ferihegyi repülőtér olyan színvonalú legyen, amely egyrészt kiszolgálja az ország utazni vágyó lakosságát, a turizmust is szolgálja, ugyanakkor én ezt szeretném hozzátenni az általa elmondottakhoz, nagyon fontos a ferihegyi repülőtér környékén élők zajterhelését is csökkenteni. Ezt különféle módszerekkel lehet megtenni. Ezen dolgozik is a kormány, és én magam is kérem tisztelt államtitkár urat, hogy fokozottan figyeljenek oda a zajterhelés csökkentésére és amennyiben további beruházások, fejlesztések lesznek Ferihegyen, a ferihegyi repülőtéren, akkor az mindig párhuzamosan a környéken lévő települések zajterhelésének csökkentésével egyidejűleg valósuljon meg.
Nagyon régóta szó van egy következő kifutópálya tervéről és mi, rákosmentiek, kőbányaiak, nagyon várjuk, hogy ez megvalósuljon, hiszen akkor a fel- és leszállások alkalmával lehet a települések zajterhelését csökkenteni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me