ÁGH PÉTER,

Full text search

ÁGH PÉTER,
ÁGH PÉTER, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársaim javaslata egyértelműen támogatandó, mert a katonák után a rendőrség állományába tartozók kártalanítását is rendezné a Honvéd Egészségpénztár ügyével kapcsolatban. A Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén már többször felmerült ez a kérdés, és a bizottság kezdeményezésére a honvédelmi tárca kidolgozott egy olyan javaslatot, amelynek értelmében a honvédség saját alkalmazottainak kártérítést fizet. A jelenlegi javaslat a honvédek után a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományába tartozók kártalanításának a lehetőségét is megteremti.
Mint ismert, a pénztár tagjai a Buda-Cash-botrányban égették meg magukat, önhibájukon kívül mintegy 28 ezer pénztártag, többségében katonák, rendészeti és titkosszolgálati dolgozók veszítették el egészségügyi célokra félretett megtakarításuk jelentős részét.
Tisztelt Képviselőtársaim! A cél egyértelmű: a katonák mellett a rendvédelmi állomány kártalanítása is megvalósuljon. A Fidesz-frakció támogatja a képviselőtársaim javaslatát, kérem önöket, támogassák önök is. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me