FIRTL MÁTYÁS,

Full text search

FIRTL MÁTYÁS,
FIRTL MÁTYÁS, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A napirenden lévő törvényjavaslat szorosan összefügg az Országgyűlés által már tárgyalt T/12964. számú törvényjavaslattal, amely tekintettel a megváltozott biztonsági környezetre, a honvédelemre, a Magyar Honvédségre háruló, többek között a folyamatában változó feladatrendszer teljesítését, az akadályoktól mentes végrehajtás biztosítását, hatékony, működőképes kezelését is lehetővé teszi.
A törvénymódosítás megteremti a törvényi lehetőségét annak, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományára is koherens módon vonatkozzanak és alkalmazhatóak legyenek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi XLII. törvény módosításával bevezethető kártalanítási szabályok.
Tisztelt Ház! Azért ezt az alkalmat is fontosnak tartom kiemelni, hogy az illegális bevándorlással járó veszélyhelyzet elhárítása a lakosság biztonságának biztosítása, a honvédség és a rendőri erők közös munkájának, helytállásának és elkötelezettségének eredménye, amelyet ezúttal is tisztelettel megköszönök minden, a hivatását teljesítő honvédelmi, rendvédelmi feladatot ellátó hivatásos állománytagnak.
Tisztelt Ház! A T/12878. számú törvényjavaslat a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományára vezeti át a honvédség tekintetében már megtárgyalt, a kártalanítási kötelezettségre vonatkozó általános jogelvet, amely a rendvédelem területén dolgozókat hasonlóképpen megilleti, ezért a törvényjavaslatot a KDNP-frakció nevében tisztelettel támogatásra ajánlom az Országgyűlésnek, és köszönjük képviselőtársainknak, hogy benyújtották ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me