NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A törvényből egyértelműen kiolvasható, hogy a Honvéd Egészségpénztár ügyfelein szeretnénk segíteni ezzel a kárpótlást célzó és a Ptk. alapján megalkotott törvényjavaslattal. Jól látható, hogy ez az az egészségpénztár, amely leginkább elszenvedte ennek a Buda-Cash-botránynak - a mindenki által ismert Buda-Cash-botránynak - a hátrányait, és most ezt szeretnénk orvosolni, szeretnénk biztosítani a kárpótlást.
Ez a törvényjavaslat abba a 28 ezer főbe beleszámítva, 1023 főnek teszi lehetővé, rendvédelmi dolgozóknak és a szolgálatoknál dolgozóknak a kárpótlását, akik egyébként saját hibájukon kívül, de még a pénztár hibáján kívül is, hiszen a pénztár nem a brókercéggel állt kapcsolatban, hanem egy bankkal, a bank, amelyik a brókercégnél próbálta fialtatni a pénzt - nem tudom, hogy jó-e ez a szó ide -, az ment tönkre, és ezáltal természetesen azok, akik a pénztár tagjai voltak, azok pedig elveszítették a megtakarításaikat és most ennek a kárpótlásnak szeretnénk eleget tenni.
Azt hiszem, nagy vitára nem számíthatunk ebben a törvényjavaslatban, mert úgy tudom, hogy ebben ötpárti egyezség van. Kérem képviselőtársaimat, hogy a javaslatunkat támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me