ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Felkérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket. Türelmüket és megértésüket kérem. Ahogy elfoglalták helyüket, folytatjuk ülésünket. (Pillanatnyi szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a titkos szavazásban 138 képviselő vett részt. A jegyzők megállapították, hogy a szavazási eljárás a jelöltekre érvényes és eredményes volt. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikó személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 138 képviselő adta le szavazatát. (Taps a kormánypárti padsorokban.) Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 0, az érvényes szavazatok száma 138; ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 2, a tartózkodom szavazatok száma 0.
Az Országgyűlés dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikót 2016. december 1-jei hatállyal az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps. - Dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikó felállva köszöni meg a tapsot.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Dr. Horváth Attila személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 138 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 0, az érvényes szavazatok száma 138. Ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 2, a tartózkodom szavazatok száma 0.
Az Országgyűlés dr. Horváth Attilát 2016. december 1-jei hatállyal az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps. - Dr. Horváth Attila felállva köszöni meg a tapsot.)
Dr. Schanda Balázs személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 138 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 0, az érvényes szavazatok száma 138; ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 2, a tartózkodom szavazatok száma 0.
Az Országgyűlés dr. Schanda Balázst 2016. december 1-jei hatállyal az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps. - Dr. Schanda Balázs felállva köszöni meg a tapsot.)
Tisztelt Országgyűlés! Dr. Szabó Marcel személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 138 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 1, az érvényes szavazatok száma 137; ebből az igen szavazatok száma 135, a nem szavazatok száma 2, a tartózkodom szavazatok száma 0.
Az Országgyűlés dr. Szabó Marcelt 2016. december 1-jei hatállyal az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps. - Dr. Szabó Marcel felállva köszöni meg a tapsot.)
Dr. Sulyok Tamás személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 138 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 0, az érvényes szavazatok száma 138; ebből az igen szavazatok száma 137, a nem szavazatok száma 1, a tartózkodom szavazatok száma 0.
Az Országgyűlés dr. Sulyok Tamást a mai nappal az Alkotmánybíróság elnökévé megválasztotta. (Taps. - Dr. Sulyok Tamás felállva köszöni meg a tapsot.)
Tisztelt Országgyűlés! Most az Alkotmánybíróság új tagjainak és elnökének ünnepélyes eskütétele és az esküokmányok aláírása következik.
(12.00)
Elsőként az Alkotmánybíróság tagjainak eskütétele következik. Felkérem az Alkotmánybíróság újonnan megválasztott tagjait, hogy szíveskedjenek az ülésterem közepére fáradni.
Felkérem dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikó asszonyt, dr. Horváth Attilát, dr. Schanda Balázst és dr. Szabó Marcelt, hogy tegyék le esküjüket.
Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy miután az új tagok a helyüket elfoglalják a patkóban és készen állnak az eskütételre, olvassa elő az esküszöveget, az Országgyűlés tagjai pedig szokásunknak megfelelően felállva hallgatják azt.
Kérem, jegyző úr, olvassa az eskü szövegét! (A teremben lévők felállnak. - Dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikó, dr. Horváth Attila, dr. Schanda Balázs és dr. Szabó Marcel a terem közepére lép. - Dr. Szűcs Lajos előolvassa az eskü szövegét.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me