HEGEDŰS LORÁNTNÉ,

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ,
HEGEDŰS LORÁNTNÉ, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt előterjesztő, Gelencsér Attila Képviselőtársam! Én is az előttem szólóhoz tudnék csatlakozni abban, hogy nagyon komoly történeti áttekintést hallhattunk öntől az expozéjában, de a 21 perces beszédből ehhez a konkrét törvényhez csak alig két-három perc kapcsolódott. Itt is sokat segítene az a konkrét példa, ami kapcsán ez a törvényjavaslat született, ez a törvényjavaslatuk értelmezésében és megítélésében nagyon sokat segítene.
Már csak azért is, mert az, ami előttünk fekszik, a történeti áttekintésen túl csak arról szól, hogy ha a biztosítási tevékenységre vonatkozó engedélyt felfüggesztik, akkor a tevékenység és a tagok eddig felhalmozott vagyona át kell hogy kerüljön egy egészség- és önsegélyező pénztárba, de ahogy ön ezt a történeti áttekintéssel együtt elénkbe adta, konkrét példa hiányában gondolhatnánk azt is, hogy ez az egyesületi jognak egy elég komoly megkérdőjelezése, adott esetben durva korlátozása is lehetne, ha nem tudjuk, hogy mi áll e mögött a javaslat mögött vagy ennek a hátterében. Mert ne haragudjon, de sajnos több olyan példa is van, pont a Fidesz-kormányzat esetében, aminél felmerülhet az önkényes joggyakorlás kérdése, és ebben az esetben bizonyosfajta kiszolgáltatottságban vannak a tagok és a tagok által felhalmozott vagyon.
Tehát jó lenne, ha megerősítene minket abban, hogy ennek konkrét probléma áll a hátterében, hogy ez micsoda, és hogy ezt milyen módon oldaná meg ez a törvény. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me