DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A benyújtott törvényjavaslatnak valóban az a végső célja, hogy a rezsicsökkentés értékét fenn tudjuk tartani, és fenn tudjuk tartani azt a helyzetet is, hogy ma Magyarországon az európai országokat tekintve és euróban elszámolva az ötödik legalacsonyabbak a villamos energia átlagárai, míg a földgáz átlagára a második legalacsonyabb. Ezt olyan eszközökkel értük el, amiket a képviselő úr elmondott, és meghaladtuk azt az időszakot, amikor Magyarországon többet fizettek a villamos áramért és a gázért, mint mondjuk, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Csehországban vagy Franciaországban.
Úgy gondolom, hogy ez az eredmény nagyon fontos, és a benyújtott törvényjavaslat ennek a továbbvitelét szolgálja. Természetesen ez a szolgálat elsősorban arra jó, hogy tovább folytassuk a rezsicsökkentést, amennyiben erre tér és lehetőség van, de ezen túl szolgálja a kiszámíthatóságot, szolgálja az árstabilitást, és szolgálja a szociális biztonságot is. Ezeket a szempontokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Mindenesetre a rezsicsökkentés megvalósítása, majd eredményeinek fenntartása érdekében tovább folytatjuk az Európai Unióval a tárgyalásokat, az Európai Bizottsággal való egyeztetések továbbra is fennmaradnak. Azon leszünk, hogy a képviselő úr által megfogalmazott célok, illetve a korábbi parlamenti döntések által elért eredmények fenntarthatók legyenek.
A kiszámíthatóságot ez a benyújtott törvényjavaslat szolgálja, ezért a kormány részéről támogatni tudjuk, indítványozzuk a megvitatását és a későbbiekben az elfogadását. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me