GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. De mint képviselőtársam mondta, nem karácsony előtt, karácsony után egy hónappal sem lehet ilyen törvénytervezetet elfogadni, nem lehet egyáltalán elfogadni olyan törvénytervezetet, amely a diákmunka-tevékenységet folytató hallgató érdekei ellenében hat.
Államtitkár úr, nagy tisztelettel azt szeretném kérni öntől, hogy ne a végén tartson majd összefoglalót, ahogy szokta azt tenni, hanem felvetődtek itt kérdések, az ellenzéki oldalon több irányból is, azokra válaszoljon. Miért vezetik ki az Mt. hatálya alól, miért lökik a Ptk. felé, a szövetkezeti törvény felé a diákfoglalkoztatottakat? Miért veszik el a megszerzett jogokat - szabadságról beszélek - január 1-jétől? Az önök korábbi, fél évvel ezelőtti döntése alapján járt volna, a nappali hallgató tevékenységet folytató diáknak ugyanúgy, mint a nem nappali hallgató tevékenységet végzőnek. Miért nem az ő érdeküket szolgálják? Miért hívnak életre olyan helyzetet, amely kapcsán a munkatevékenységük végzése mellett nagyjából 5 ezer forintos hátrányt szenvednek el? És miért hagyják azt, hogy olyan tevékenység zajlódjon az országban egyre kiterjedtebb formában, ami a járulékcsökkentés vagy annak a megfizetése kikerülése érdekében történő más típusú visszafoglalkoztatás keretei között nem erősíti a munkaerőpiacon a pozicionális helyzetét a munkavállalónak, hanem éppen hogy gyengíti?
Nem teszek föl egyelőre több kérdést, mert azt gondolom, államtitkár úrnak elég ezt menet közben megválaszolni, és majd utána elmondhatja azt is az összefoglalójában, amit ő gondol. De arra kérem nagy tisztelettel, hogy válaszolja meg most, hogy lehessen vitatkozni róla.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me