DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdés megválaszolásához röviden át kell tekintenünk az elmúlt másfél év történéseit, különösen a tekintetben, hogy kire mikor, hogyan, mennyire lehetett számítani, ha az ország megvédéséről volt szó.
Amikor szóba került a fizikai határzár létesítése, akkor ez először Ásotthalom jobbikos polgármesterének, Toroczkai Lászlónak a fejéből pattant ki, és mivel „saját ötletét már csak támogatja egy párt” alapon a Jobbik természetesen támogatta a kerítésépítést, a fizikai határzár létesítését. Az már az önök szégyene, hogy ötszörös-tízszeres korrupciógyanús túlárazásokkal tudták ezt a kerítést is megépíteni.
Amikor arról volt szó, hogy a jogi határzárat is meg kell oldani, létesíteni kell, a Jobbik támogatta ezt is. Aztán szó volt arról, hogy kétharmados törvénymódosítás szükséges ahhoz, hogy a hadsereget be lehessen vetni terrorcselekmények megelőzésére vagy felderítésére. A Jobbik biztosította az ehhez szükséges kétharmadot, a Jobbikra ekkor is lehetett számítani.
Aztán amikor sor került a már ütemtévesztett, megkésett népszavazásra, akkor a Jobbik arra kérte, arra buzdította a szimpatizánsait, a választóit, a szavazóit, hogy menjenek el szavazni, és szavazzanak nemmel. (Zaj a kormánypárti oldalon.) Az már más kérdés, tisztelt hőbörgő fideszes képviselőtársaim, hogy nekünk millióban nem állt annyi forint rendelkezésünkre, mint önöknek milliárdban; a lopott pénzekből könnyű volt ekkora kampányt és ekkora felhajtást csinálni. De még így is érvénytelen volt a népszavazás, körülbelül 41 százaléknyi érvényes szavazatot sikerült az egyre gyengébb mozgósító-képe-sségükkel bezsebelni. De ezek az emberek természetesen nem önökre szavaztak, mert 3,3 millió szavazójuk soha nem volt, nincs és nem is lesz, ebben vastagon benne van a Jobbik tábora is.
Aztán következett a népszavazás után az alaptörvénymódosítás, amelynél világossá tettük - ezt már a szeptember 27-én benyújtott javaslatunk is egyértelműen tükrözte -, hogy csak egy teljes körű, százszázalékos védelmet tudunk megszavazni, vagyis megnevezésétől függetlenül minden jogcímet kizárunk, ami lényegét tekintve idegen népesség idetelepítését eredményezné. Meg kell nézni, el kell olvasni a szöveget, értelmezni kell a magyar nyelvtan szabályai szerint, és akkor mindenki erre a következtetésre fog jutni. Tehát kötelező kvótát, önkéntes kvótát, visszatoloncolást, delokációt, és a letelepedési kötvényeket is ki kell zárni, hiszen ha akár csak egyetlen kaput, egyetlen jogcímet is nyitva hagyunk, akkor az idegen népesség betelepítését eredményezné.
Ekkor érkezünk el a címben foglalt kérdéshez - ez az, amin fennakadt az egész történet -, nevezetesen: önök úgy értelmezték, hogy „kivéve a gyevi bírót” alapon a Rogán Antalnak, Habony Árpádnak és üzleti körének eddig 100-120 milliárdos hasznot termelő üzletet önök kivételnek tekintik, és ha pénzért vásárolják be magukat gazdag migránsok vagy gazdag terroristák, az az önök számára már nem jelent problémát. Emiatt nem lett meg a november 8-ai szavazáson az ehhez szükséges kétharmados többség.
És hát elborzasztóak a számok! Ahogy már tegnap is elmondtam, 3915-en vásároltak kötvényeket, és a családegyesítések révén közel 18 ezer személy, a Brüsszel által első körben meghatározott kvóta 14-szerese jöhet Magyarországra, a kötvények schengeni tartózkodási engedélyt, fél év elteltével pedig élethossziglani letelepedési jogosultságot jelentenek. Azért borzasztóan veszélyes ez, mert ezek az emberek nemcsak üzletet, hanem terrorista hálózatot is képesek építeni. Elegendő csak az Iszlám Állam néhány, fejenként több millió dollárral meglépett vezetőjére gondolni, akik hamis iratokkal megérkezhetnek akár Magyarországra is.
Körülbelül egy héttel, nyolc nappal ezelőtt benyújtottuk az alaptörvénymódosító javaslatunkat, amely szóról szóra megegyezett a kedves vezető által benyújtott javaslattal és azzal a javaslattal, amely az ötpárti egyeztetések során véglegessé vált. Egyetlen mondat kiegészítés szerepel ebben a módosításban, amelynek az a lényege, hogy ellenérték megfizetése fejében sem lehet letelepedni, magyarul: nem vásárolhatja be magát sem gazdag, sem szegény migráns, sem gazdag, sem szegény terrorista Magyarországra.
Adjanak épkézláb magyarázatot arra, hogy mi változott november 8-a óta! Ne sértődjenek meg, ne duzzogjanak, hanem támogassák ezt a javaslatot, ha valóban fontos önöknek az ország megvédése! De most bizonyosodott be, hogy az önök számára ez csak pártérdek, az önök számára ez pártügy és nem nemzeti ügy, nem nemzeti érdek, mint ahogy azt korábban hazudták. Amennyiben ezt az alaptörvénymódosító javaslatot elfogadják, le is lehet zárni ezt a kérdést. Most előálltak egy intergalaktikus magyarázattal, hogy arra az alkotmánybírósági döntésre várnak, amely szerint az Alaptörvény már a mostani állapotában is alkalmas az ország megvédésére. Ha ez így van, akkor mi szükség volt az elmúlt másfél év cirkuszára, a 20 milliárd forintos népszavazásra?
Ami pedig az önök hitelvesztettségét és iránytévesztését illeti: legkésőbb ennek az ülésszaknak a végéig bebizonyosodik, hogy valóban fontos volt-e az önök számára ez, vagy most egy nevetséges, szánalmas magyarázattal, a vereségüket beismerve, a vereségük és legyőzöttségük tudatában fogunk a téli szünetre vonulni. Ezekre a kérdésekre kellene válaszolni és arra, hogy valóban a pénz az önök számára a legfontosabb, valóban a pénz az istenük. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me