CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Engedje meg, képviselő úr, hogy kettő dolgot mondjak csak. Egyrészt, ha azokat a számítási módszertanokat akarja támadni, amiket az Európai Unióban az Eurostat vezettet be lényegében minden tagállamban, akkor rossz helyen üldögél, akkor menjen ki Brüsszelbe, és vitatkozzon az Eurostattal.
A másik kérdés, amire egyszer már felhívtam a figyelmét, de úgy látom, hogy ez nem volt elegendő, de fogok keresni egy alapjogokat bemutató, illetve egy demokratikus államberendezkedést bemutató tankönyvet önnek. Ön rendszeresen összekeveri a törvényhozást, a kormányzás feladatkörét, illetve az igazságszolgáltatást. Tehát az, hogy folyik egy ügy, amely kapcsán a kormányzat is megállapított szabálytalanságokat, pénzeket követelt vissza, és ezzel párhuzamosan folyik egy büntetőügy, ott a kormányzatnak nincs keresnivalója. Az egy másik államberendezkedési modell, képviselő úr. Lehet, hogy az ön álmaiban ilyen szerepel, ahol a kormányzatnak bármilyen nyomozó hatóságra vagy bírósági döntésre van behatása. Szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy lehet, hogy önnek nem szóltak, de itt ’89-90-ben volt egy rendszerváltás Magyarországon, és akkor az a rendszer megszűnt létezni, amit ön most itt visszasír, úgy látom.
Tehát a kormánynak nincs lehetősége - és ez helyes -, hogy bármilyen rendőrségi eljárásba beleszóljon, és nem is fog a jövőben sem. A kormánynak annyi kötelessége van ebben az esetben, hogy ha bármilyen típusú ügy van rendőrségi nyomozati szakaszban, akkor a nyomozó hatóság munkáját segítse azzal, hogy minden adatot a nyomozó hatóság részére átadjon. És ez akkor is így van, képviselő úr, ha ön ezt tudomásul veszi, és akkor is, ha nem. Köszönöm szépen, elnök úr, a türelmét.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me