DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár úrnak mondanám, hogy valóban nem nagyon vettem fel a szemkontaktust. Egy picit zavarban vagyok, tehát amikor folyamatosan hazudik valaki nekem, annak nem szívesen nézek a szemébe. Zavarban vagyok valóban, ez lehet, hogy jellemhibám.
Nem beszéltem arról, hogy itt a magyarázatokat a KSH-nak kellene megtenni, de azzal, hogy ő nem tesz közzé adatokat, melyek kellemetlenek, ezzel nyilvánvalóan részt vesz a manipulációban, és nyilvánvalóan a kormánynak kedvezően tesz, amikor például nem számol létminimumot, vagy pedig azonnal leveszi azokat az adatokat, hogy a foglalkoztatási adatokból mennyit tesznek ki a külföldön dolgozó embereknek.
Nem értem, hogy egyébként miért nem hiányolja a külföldön dolgozó magyarok adatait, illetve értem, hiszen önök azt mondták, hogy majd egymillió új munkahelyet hoznak létre, azonban ha tudjuk ezeket az adatokat, akkor tudjuk, hogy ezt az egymillió új munkahelyet nem Magyarországon hozták létre, hanem külföldön, de nem is önök, és értem, hogy ezt miért nem szeretnék, ha minél többen tudnák. Azt sem értem, hogy mivel dicsekszik, hogy hány uniós munkavállaló jön be Magyarországra, hogy ezt miért nem kérem számon. Nem nagyon hiszem, hogy olyan nagyon sok jönne. Nyilván van néhány, aki jön, de hogy olyan nagyon sok jönne például Szlovákiából vagy Romániából, ahol már 15-20 százalékkal magasabbak a bérek, mint nálunk, ezt nem nagyon hiszem.
Végül egy megjegyzésére, hogy hibásan idéztem a miniszterelnök urat, hogy ő nem mondta, hogy nincs korrupció. A zéró tolerancia valóban a korrupcióra van. Az sem igaz, hiszen Farkas Flóriánnál beigazolták, önök is elismerték, hogy ellopták a pénzt, ezek szerint mégis elég toleránsak; másrészt pedig a miniszterelnök úr kimondta, idézem és pontosan idézem: „A korrupcióról ma Magyarországon csak az ellenzék blablál.” Ez hazugság.
Ha tehát a miniszterelnök hazudik, akkor a Statisztikai Hivatal is nyugodtan hazudhat, és ez elég baj. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me