GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Majd egy hosszabb megszólalás kapcsán fogok a törvénytervezethez illesztetten is sok mindent mondani, most Csepreghy Nándor előbbi megszólalását követően csak egy szeletével, a közfoglalkoztatás szeletével foglalkoznék.
(12.00)
Éspedig olyan aspektusból, hogy előszeretettel használja államtitkár úr azt, hogy az ellenzéki oldalon lévők - teljesen mindegy, hogy melyik párthoz tartozók - ne nézzék le a közfoglalkoztatottakat.
Szeretném jelezni, államtitkár úr, ha nem tudná, akkor önök nézik le őket. Önök, hiszen 2010-ben ezek az emberek - mármint a közfoglalkoztatott emberek - nettóban 60 200 forintot kaptak a kezükbe, majd utána jött Zsiga Marcell meg az önök padsoraiból néhányan, akik megerősítették, hogy 47 ezer forintból is meg lehet élni, és ma ezek a közfoglalkoztatott emberek 52 ezer forintot kapnak kézbe, ami, ha aggregált inflációval számolunk, nem sokkal ér többet negyven-egynéhány ezer forintnál. Magyarul, az önök kormánya az intézkedésein keresztül a közfoglalkoztatottak bérének egyharmadát vásárlóerő-értékben elvette. És ez nem statisztikai manipuláció, ez tényszerűség.
Ha valaki lenézi a közfoglalkoztatottakat, akkor azok önök egyrészt. Másrészt azért is, mert rengeteg embert olyan helyzetbe sodortak, ahol az önbecsülésük sérül, mert olyanféle tevékenységet folytattatnak velük, illetve nem folytattatnak velük semmilyet, ami gyakorlatilag az ő személyes önbecsülésüket sérti. Tehát nem azért akarnak közfoglalkoztatotti munkában részt venni, hogy reggel aláírják a siktát, meg délután, hanem azért, hogy valós, értékteremtő munkát folytassanak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És sajnos nagyon sok esetben nem ez van. Elnök úr, köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me