DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Hallgatom itt a felszólalásokat, és egy szó megütötte a fülemet, ez pedig a botrányos. Ami a botrányos, hogy önök szándékosan vezetik félre a magyar közvéleményt az egyes magyar filmek támogatásával kapcsolatban. Konkrét példákat is felhoznak. Például képviselő asszony felhozta A Lovasíjász című filmet, arra hivatkozik, hogy nem kapott támogatást. Bár nem a Filmalaptól kapott támogatást, hanem sok más forrásból, de kapott. (Dúró Dóra: Nem azt mondtam, hogy nem kapott. Én pontosan fogalmaztam, államtitkár úr. Ne hazudjon!) Arra szeretném kérni, hogy nézzen utána, és ismertesse a közvéleménnyel, hogy milyen összegben kapott támogatást ez az alkotás.
Engedje meg, hogy idézzem az ön Facebook-oldalát is, ugyanezt csinálta ott is. „Jön! Jön! Jön! A Szürke senkik” című film, ami egy első világháborúról szóló alkotás, öt magyar katona hőstetteit dolgozza fel. Ott is azt állította, hogy nem kapott támogatást ez a film a Filmalapból. Egy dolgot nem tett hozzá, hogy a „Média Mecenatúra” programból 120 millió forintos támogatást kapott. Azt szeretném kérni önöktől, hogy ne vezessék félre a közvéleményt. (Dúró Dóra: Nem vezetem félre! Én a Filmalapról beszélek. Igaz, amit leírtam!) De, tudatosan félrevezeti a közvéleményt.
A képviselő úr valamilyen szélsőjobboldali hozzáállást említett. A rendezőkkel kapcsolatban senki semmilyen állítást nem tett. Ha egyébként valaki gyanúsítható szélsőjobboldali együttműködéssel, akkor az az ön párja, azért, mert olyan erőkkel működik együtt, amelyek militarista mozgalmak, és köthetők rendőrgyilkosságokhoz is. (Közbeszólások a Jobbik soraiban.) Ezt a két dolgot ne keverjék össze! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me