DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen. Erre nem kívánnék válaszolni, mivel az látszik, hogy a Nemzeti Arcvonal és a Jobbik kapcsolatáról a Jobbiknak van mondandója (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Csináljunk róla egy filmet… - Meglátjuk!), ezért akár egy vitanapot is szentelhetünk neki, ahol minden mondandót el tudnak mondani. (Dr. Apáti István: Te kezdted!)
Én szeretném megköszönni minden képviselőnek, hogy elmondták a véleményüket. Én a pártpolitikai támadásoktól függetlenül azt a következtetést vontam le, hogy az itt ülők közül sokan szívükön viselik a magyar film és a magyar filmgyártás sorsát.
A legelején beszéltünk itt eredményekről. Én azért örülök annak, hogy az alapvető eredményeket, az elmúlt év eredményeit önök sem vonják kétségbe, még akkor sem, ha a Magyar Szocialista Párt csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz, és megtagadja a munkát itt az Országgyűlésben, és nem fog módosítókat benyújtani. (Dr. Bárándy Gergely: Ilyen hülyeséget már rég hallottam! Miről beszélsz? Itt voltál?)
Önök sem vonták azt kétségbe, hogy (Dr. Apáti István közbeszólása.) 2016-ban London után már Budapest a legfontosabb filmgyártási helyszín Európában. Annak a jelentőségét sem vonták kétségbe, hogy az elmúlt években több mint száz magyar alkotás kapott nemzetközi díjat. Azt sem, hogy a Filmalap megalakulása óta a magyar filmipar kapacitása megháromszorozódott, és ez azt is jelenti, hogy az Unióban ma már Magyarországon a legnagyobb a filmipar hozzájárulása a GDP-hez.
Ebből egy dolog mindenképpen következik, hogy érdemes továbbmennünk a megkezdett úton. A ma megvitatott módosításokkal azt szeretnénk elérni, hogy a szabályozási környezet hatékonyabb, átláthatóbb legyen, igazodva egyébként a filmgyártás nemzetközi trendjeihez is.
(11.10)
Ahhoz a tényhez is igazodnunk kell, hogy a jövő évben várhatóan 85 milliárd forint értékben gyártanak filmeket majd Magyarországon. Az a célunk, hogy meg tudjuk őrizni azt a versenyképességet, amit sok ezer magyar szakember munkája erősített az elmúlt években. A magyar filmnek, azt gondolom, komoly hagyományai vannak. Nemzeti büszkeségünk részéről van szó, és nem adhatjuk alább annál, éppen azért, hogy Budapest az európai filmgyártás egyik fellegvára legyen. Ehhez a munkához kérjük az önök támogatását. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me