DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Képviselő Asszony! Két megjegyzést szeretnék arra tenni, amit ön elmondott. Önök mantraszerűen ismételgetik azt, hogy nyújtsunk be jobbító szándékú módosító javaslatokat, és nemcsak ehhez a törvényjavaslathoz, hanem úgy általában. Én sok száz ilyen módosító javaslatot benyújtottam, képviselő asszony, különböző törvényekhez, de arra sem veszik a fáradságot, hogy érdemben megfontolják, és érdemben megmagyarázzák azt, hogy miért nem támogatják. Az pedig tény, hogy gyakorlatilag egyetlenegyet sem támogatnak.
Szeretném megkérdezni öntől, hogy mi a fenének nyújtsunk be módosító javaslatokat akkor, amikor önök semmit nem hajlandóak megfontolni, semmit nem hajlandóak támogatni, amit ellenzéki képviselők benyújtanak; ez az egyik kérdésem. Saját tapasztalatból mondom, mondom még egyszer, elég sok ilyet tettem, sokat nyújtottam be, talán az egyik legtöbbet itt a Házban.
A másik az, tudja, tisztelt képviselő asszony, hogy ha egy rendszer alapjaiban rossz, akkor azon nincs mit javítani, akkor azt a rendszert változtatni kell, azt ki kell dobni a kukába, és kell alkotni egy újat. Ha egy rendszer alapjaiban a korrupcióra épít, akkor azt nem lehet módosító javaslatokkal farigcsálni. Ha egy rendszer torz, akkor azt kár egy kicsit kevésbé torzzá tenni - újat kell alkotni helyette! Ez a mi véleményünk erről, amit önök ide letettek, és egyébként számos más olyan törvényjavaslatról, amelyhez valóban nem nyújtottunk be módosító javaslatokat. Tudja, egy alapjaiban rossz és korrupt rendszerhez nem fogunk benyújtani kicsi módosításokat, hogy aztán a végén úgy tűnjön, mintha az ellenzék úgy alapjaiban egyetértene a dologgal, csak ez a néhány módosítás az, ami fáj, amit benyújtott. Szó sincs erről, az egész fáj, úgy, ahogy van, az önök korrupt kormányzása (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), az önök korrupt rendszere ezen a területen is! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me