DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Ha megengedi, annak a jegyében, hogy befejezzük ezt a témát, és ígérem, nem szólok többet hozzá ehhez, csak én azt gondolom, az se szerencsés, ha függőben marad egy ilyen vita, és nincs meg a reakció lehetősége. Ezért is csak kétpercest nyomtam és nem rendes felszólalást.
Tisztelt Hadházy Képviselő Úr! Pontosan ez volt a probléma, hogy az államtitkár úr az elején azt mondta, hogy tartalmilag támogatja a törvényjavaslatot, de hát sajnos házszabályellenes. Ekkor még Balla alelnök úr vezette a bizottsági ülést. Utána megjött Gulyás Gergely képviselő úr, elnök úr. Gulyás Gergely pedig ellentétes álláspontra helyezkedett, és azt mondta, hogy szerinte pedig ez házszabályszerű.
Én akkor visszakérdeztem az államtitkár úrnál, hogy ezek szerint, mivel ez a technikai akadály elhárult, nyilván akkor támogatja ezt a javaslatot. Az államtitkár úr meglehetősen erős zavarba jött, majd keresett valami másik érvet, ami miatt tudta nem támogatni ezt a javaslatot. Magyarán szólva, egész egyszerűen arról volt szó, hogy egy ellenzéki javaslatot nem akartak támogatni. Ha az önök államtitkára levélben ezt a megoldást javasolja a képviselőtársamnak, akkor én azt gondolom, hogy ezt a kormánynak, hogy úgy mondjam, megfontolt szándéka által vezéreltetve tette. Én ezt gondolom. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
És hogy a képviselőtársam elismerte azt - egy mondat, elnök úr, és ígérem, befejezem ezt a témát, és szóba nem hozom többet még egyszer -, hogy az önök megoldása egy jó javaslat: persze, hogy elismerte, mert ez egy az egyben a sajátjával egyezett. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me