DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetes, hogy tiszteletben tartjuk a többi frakció véleményét is. Én magam is mindig meg szoktam hallgatni az ellenzék véleményét, ideges nem szoktam tőle lenni, viszont az engedtessék meg még a szocialista frakció részéről is, hogy ha ők elmondják a véleményüket, a politikai véleményüket - most ebben az esetben nem szakmai, hanem politikai véleményüket -, akkor ezzel szemben mi is hadd mondjuk el a politikai és a szakmai véleményünket. Ugyanis ennek a mai törvénynek is van szakmai vonulata, ami a törvényben vonul végig, ami le van írva a törvényben, és ami a módosítás szövegéből olvasható.
Dúró Dóra például a Jobbik részéről tett szakmai javaslatokat, többel egyet is tudunk érteni, azonban az MSZP padsoraiból egy szakmai észrevétel sem érkezett. Tudom, hogy ez ilyen műfaj, egyrészt beszélünk szakmáról a Ház falai között, egyrészt beszélünk politikai kérdésekről. De azért én azt gondolom, hogy az úgy illik, hogy az ember a politikai észrevételei mellé legalább erőlködjön egy kicsikét a szocialista frakció részéről is, hogy szakmai érveket is sorakoztasson fel.
Én ezt hiányoltam, tisztelt szocialista képviselőtársaim, az önök felszólalásaiból, hogy vitatkozzanak a törvényben foglaltak szerint érvekkel, tegyenek javaslatokat, tegyenek még jobbá tevő módosító indítványokat. Én csak erre kívántam felhívni a figyelmet, hogy ehelyett önök a már százezerszer összemosott és felhánytorgatott politikai lózungjaikat mondták el kizárólag.
Dúró Dórának pedig azt szeretném mondani, hogy nem elég csak azt nézni, hogy milyen pályázatok nyertek, hanem azt is, hogy milyen pályázatokat adtak be.
(10.40)
Én a magam részéről szintén csak azt látom, hogy kik kaptak, azonban azt nem, hogy a magyar történelem múltját felsorakoztató filmalkotások készítésére vajon hányat adtak be és milyen komoly filmet; én ezt meg fogom nézni, mert érdekel.
Egyébként azzal egyetértenék, ha akár kormányzati szintről, akár a törvény hatálya alá tartozó valamilyen konstrukcióban az állam hirdetne olyan pályázatot, amelyre kifejezetten, tehát tematikusan a magyar történelmet feldolgozó film- és egyéb más alkotások pályázhatnak; erről érdemes lenne majd a jövőben beszélni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me