DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Tisztelt Bárándy Gergely Képviselőtársam! Kérdezett, és én válaszolok. Azt kérdezte, mikor volt olyan, hogy elfogadtuk a módosító indítványait. Például tegnap tárgyalta a parlament azt a javaslatot, amelyhez nemcsak módosító indítvánnyal, hanem csatlakozó előterjesztőként kapcsolódott az ön képviselőtársa.
Emlékezzünk vissza arra, amikor néhány héttel ezelőtt a Törvényalkotási bizottságon volt egy ingatlan, amely az állami és önkormányzati tulajdonátadásokat érinti a kulturális szférában. Itt önök, a szocialista frakció benyújtottak egy módosító indítványt, és én magam akkor azt mondtam el, hogy kár, hogy így az utolsó pillanatban, szakmailag támogatható ez a javaslat, az államtitkárság is ezt mondta, azonban nincs ott a szemünk előtt a kérelem, ami megalapozná ezt a módosítót. Azt javasoltam, hogy legyenek összegyűjtve ezek az anyagok, és jöjjön be előterjesztésként. Most be is jött, az ön képviselőtársa, Kovács Sándor csatlakozott is hozzá előterjesztőként.
A másik egy fel nem tett kérdésre válasz. Ha önök szeretnék ezt a törvényt fenekestül felfordítani és visszavonni, mert az nem jó, akkor megkérdezem, hogy 2004-ben önök ezt miért hozták meg. Ez a törvény 2004-ben lett létrehozva, akkor fogadta el az akkori parlament; ez most az azóta eltelt időnek a tapasztalatait módosítja, és előbbre vivő szándékkal a további bürokráciacsökkentést és a transzparenciát hivatott szolgálni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me