DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Balla Képviselőtársam! Azért egyvalamit szögezzünk már le itt a nap vége felé még korántsem közeledve: kezdek belefáradni abba a propagandába, amit önök itt elkezdtek. Én nem Habony Árpáddal akarok vitatkozni, hanem fideszes és KDNP-s képviselőkkel, akiktől a megoldást várom arra, hogy a magyar munkaerőhiányra és bérválságra mit fognak lépni önök a következő időszakban.
A munkaerőhiány az nem a Fidesznek a sikere, hanem a Fidesznek a kudarca. Az, hogy a magyar ember 8 órás munkáért kapott bérből nem tud megélni, az nem siker, az egy kudarc, az ennek az országnak a kudarca, és az egy tragédia, ami zajlik.
Tisztelt képviselőtársam, Dunai képviselőtársam, most nem látom, de remélem, itt van, a legjobb gyermekvállalási korban lévő nőknek a 8-10 százaléka már külföldön van. Ezek a nők ott fognak szülni, ne nevessen ezen! (Dr. Vinnai Győző: Nem ezen nevetek!) Ezek a nők ott fognak szülni, ott fognak gyermekeket vállalni, és Magyarország teljesen ki fog ürülni, nem lesznek gyerekek sem, semmi nem lesz ebben az országban. Úgyhogy legyenek kedvesek, és ne azt magyarázzák itt nekünk, hogy önök milyen jól politizáltak itt az elmúlt időszakban, hanem mondják meg, hogy hogyan fog ez az ország kijönni ebből a kátyúból. A török hódoltságig mennek most már lassan vissza, hogy itt 500 éve ilyen problémák vannak. A fenét! 2010 óta jönnek ezek a problémák, amióta maguk kormányra kerültek! (Dr. Nagy István: Ne hülyéskedj már!) Mikor indult a kivándorlási hullám? 2011-ben kezdett el bepörögni. (Dr. Fónagy János: 1890-ben!) 2012-ben kaptuk az első megjegyzéseket arról, hogy munkaerőhiány lesz, és tudják, mi a munkaerőhiány egyik oka? Na, tudják? A közmunka. Az a nagy helyzet, hogy a maguk erőltetett közmunkaprogramjával, ami a világon sehol nem működik, az történik, hogy gyakorlatilag elszívja a munkaképes embereket a munkaerőpiacról. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Tudja, képviselőtársam, aki itt röhögcsél a hátam mögött, hogy a közmunkában lévő embereknek hány százaléka rendelkezik szakképzettséggel? Egyharmada. És ezek az emberek ott tolják a közmunkát maximum 50-60 ezer forintokért. Ez így nem működik! Ez így nem működik, egy ország nem tud így működni. Úgyhogy elég ebből a kormányzati propagandából, ennyi államtitkárt életünkben nem láttunk még itt a magyar parlamentben, több van, mint fideszes, KDNP-s képviselő. Álljanak fel és mondják el, hogy mi a megoldás, mert ebből a zsúrszövegből most már elég volt! (Taps az LMP és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me